Ale przyjmujesz do wiadomości, że w owych czasach byli i tacy, o których mowa w tym filmie. Czy raczej opowiadasz się tylko za tymi sprawiedliwymi? Twoja odpowiedź będzie podwaliną dalszej ewentualnej konwersacji.
. Ani mi w głowie z tobą "konwersować" i nie interesują mnie żadne "podwaliny". Zadałem bardzo proste pytanie. Zadam jeszcze jedno... Czy film aspirujący do miana "historycznego" ma prawo zobrazować społeczeństwo polskie poprzez ukazanie tylko bohaterów negatywnych- szmalcownika i dowódcę niechętnego Żydom. Jeśli tak, to równie dobrze niemieccy bohaterowie mogliby być wszyscy antyfaszystami, komunistami i kim tam jeszcze by sobie wymyślił scenarzysta.
On nie będzie konwersował, bo tego filmu nawet nie widział i udowadnia to w każdym swoim poście.
Aleś ty bystry... Przecież wyraźnie dałem do zrozumienia w pierwszym poście, że nie oglądałem. Próbuję się po prostu dowiedzieć, czy to jedyne sceny, które ukazują Polaków, a kolejny "erudyta" usiłuje mi wmówić, że coś udowadniam, ale nie będę "konwersował"... Gdzieś ty się nauczył tak śmiesznie mówić? W Oxfordzie z Dyzmą na roku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum