Pomogła: 1 raz Dołączyła: 07 Paź 2010 Posty: 6 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-06-25, 17:29
a to wszystko przez znaki które są przy przejściu dla pieszych bo one są za szerokie i ograniczają widoczność , tak samo jak się skręca w os AK jadąc od miasta w kier Sieradza jak się źle ustawi samochód na lewoskręcie to ledwo widać samochody jadące od Sieradza
a to wszystko przez znaki które są przy przejściu dla pieszych bo one są za szerokie i ograniczają widoczność , tak samo jak się skręca w os AK jadąc od miasta w kier Sieradza jak się źle ustawi samochód na lewoskręcie to ledwo widać samochody jadące od Sieradza
Jasne, wszyscy winni... a prawda jest taka że im większa prędkość tym mniej czasu na reakcje obronną, wszystkim się śpieszy a winni inni, troszkę wolniej drodzy kierowcy i pieszy a nie będzie wypadków ani kolizji, wszystkim się zdaje że są nieśmiertelni...
Dziś około 14:50 doszło do wypadku na drodze krajowej nr 45 w miejscowości Czarnożyły. Kierująca na łuku drogi straciła panowanie nad pojazdem przez co doprowadziła do dachowania.
Poszkodowana została przekazana Zespołowi Ratownictwa Medycznego.
Utrudnienia na drodze krajowej trwały około 3 godzin
Użyte siły i środki :
559[E]42 GBA OSP Czarnożyły
559[E]91 OSP Czarnożyły
551[E]41 SLRt JRG Wieluń
ZRM Wieluń
Policja
więcej na fb:/OSP Czarnożyły
Pomogła: 2 razy Wiek: 35 Dołączyła: 04 Cze 2013 Posty: 183 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-07-15, 20:20
Na skrzyżowaniu 18 stycznia - Częstochowska - M.Piłsudkiego - Krakowskie Przedmieście doszło do wypadku. Samochód osobowy zderzył się z motorem ( albo na odwrót). Godziny dokładnie nie powiem, bo jak przechodziłam to już policja była, ale w niedawnych wieczornych na pewno. Nie wiem co z kierowcą samochodu i jadącym na motorze.
Wypadek.jpg
Plik ściągnięto 262 raz(y) 92,02 KB
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca".
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-07-15, 21:22
Grazia napisał/a:
To zdjęcie było zrobione sporo później. Jak ja tamtędy przejeżdżałam, był tłum ludzi a motor leżał dalej niż teraz stoi, daleko od auta, w stronę Piłsudskiego. Kierowce mieli wkładać na nosze a leżał na pasach w stronę Częstochowskiej.
Pomogła: 2 razy Wiek: 35 Dołączyła: 04 Cze 2013 Posty: 183 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-07-15, 21:35
edzia i odziu napisał/a:
Grazia napisał/a:
To zdjęcie było zrobione sporo później. Jak ja tamtędy przejeżdżałam, był tłum ludzi a motor leżał dalej niż teraz stoi, daleko od auta, w stronę Piłsudskiego. Kierowce mieli wkładać na nosze a leżał na pasach w stronę Częstochowskiej.
Tak zdjęcie było zrobione dużo później tak jak piszesz. Jak przechodziłam z psem to już było po wypadku. Zdjęcie zrobiłam jak już wracałam do domu, jak szłam tam to motor leżał jeszcze a nie stał. Policjant go postawił.
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca".
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-07-16, 09:29
Oczywiście, że nie zabawne, raczej radosna informacja, nie uważasz? Patrząc na to jak wyglądała szyba samochodu, gdzie leżał motor a jego kierowca miał wiele szczęścia. W tym przypadku tylko złamany nadgarstek to pikuś z którego motocyklista na pewno się cieszy.
Dzisiaj na drodze prowadzącej do Stawu za Bieniądzicami miał miejsce wypadek. Dziewczynka w wieku około 12 lat wtargnęła na jezdnię. Kierowca Citroena jechał chyba też dosyc szybko. Czy ktoś wie coś więcej. Jaki jest stan tej dziewczynki?
Wypadek w Bieniądzicach w gminie Wieluń, 15-latka wpadła pod samochód
Tragiczny wypadek w Bieniądzicach w gminie Wieluń. Wczoraj przed godziną 16.00 15-latka z powiatu wieluńskiego wbiegła wprost pod nadjeżdżający samochód. W ciężkim stanie trafiła do szpitala w Wieluniu skąd jeszcze wieczorem została przetransportowana śmigłowcem do Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi.
Okoliczności wypadku wyjaśniają wieluńscy policjanci pod nadzorem prokuratury, 55- letni kierowca citroena C5 był trzeźwy.
Info: Radio ZW
wklejajcie treść z linków
Mrówek
Ostatnio zmieniony przez Mrówek 2013-07-23, 09:23, w całości zmieniany 1 raz
Wypadek w Ostrówku
Kierujący traktorem z beczką skręcał w lewo na pobliskie żwirowisko
Najprawdopodobniej nie zastosował kierunkowskazu do skrętu w lewo przez co doszło do najechania z ciągnikiem siodłowym. Takie informacje usłyszałem po przybyciu na miejsce zdarzenia. Jedno jest pewne oba pojazdy jechały w tą samą stronę. Kierowcy zaopatrzeni i przetransportowani do szpitala
Użyte siły i środki :
JRG Wieluń
OSP Ostrówek
OSP Skrzynno
ZRM
Policja 2x
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum