Wysłany: 2013-07-15, 13:13 Zgubiono telefon Samsung Galaxy SIII
Witam!
W nocy z 13.07 na 14.07 zgubiłem telefon Samsung Galaxy SIII blue, telefon był w czarnym etui firmy Case - Mate.
Uczciwego znalazcę czeka nagroda!
Pozdrawiam.
Chciałem tylko nadmienić, że osoba która go znalazła i zatrzymała dla siebie odpowiada karnie za przywłaszczenie znalezionej rzeczy ruchomej - art. 284 & 3 kodeksu karnego. Grozi kara pozbawienia wolności do roku.
Wysłany: 2013-07-21, 15:49
Na pewno, znam kilka scenariuszy, w których "znalazca" bardzo skrzętnie się wykręcił przed sądem.
A to, że nie każdy zna kruczki prawne i wie co mówić...
Poza tym w artykule jest powiedziane, że zostanie postawiony przed sądem, a nie że otrzymał wyrok to taka mała różnica. Oczywiście, nie żebym namawiał do zatrzymywania znalezionych rzeczy. Sam nie odzyskałem zgubionego telefonu mimo, że na pewno ktoś go znalazł. Jedyna satysfakcja, że długo się nim nie nacieszył, bo zablokowano go po IMEI.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum