majk-el, to co powiesz o mnie, jak pracowałem w firmie X na okres próbny (3 miesiące) i to pracowałem na moich warunkach jeśli chodzi o godziny pracy (zarobki niestety mialem najniższe z możliwych ale to tak na początek - powiedział pracodawca), byłem naprawdę dobrym pracownikiem i zostałem zwolniony TELEFONICZNIE pod koniec tego okresu próbnego słysząc jako argument, że bierze sobie innego pracownika celem przetestowania ale odezwie się do mnie po tych trzech następnych miesiącach ?
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2006-06-07, 09:41
Ferbik - tak samo jak nieuczciwi pracownicy istnieją na rynku pracy nieuczciwi pracodawcy. Również mam podobne doświadczenia - przez jakiś czas pracowałem (za friko) dla jednej z firm. Obiecywali, że jak skończe studia to będzie dla mnie fajna, dobrze płatna, rozwojowa praca. Niestety okazało się, że to wielka lipa.
Naszczęście w tym samym czasie zatrudniła mnie inna firma i trafiłem na naprawde uczciwych ludzi.
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-06-16, 10:07
Bardzo dobrze powiedziane. Nieuczciwe osoby sa po obydwu stronach, najgorsze jest to, że przez pojedyńcze czasami przypadki opinia rozciaga sie na całą grupę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum