Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-08-14, 20:37
No to w końcu jak ???
---------------------------------------------------------------------
Małgorzata Kożuchowska uświetni odsłonięcie pomnika "Wieczna Miłość" w Wieluniu
Popularna aktorka Małgorzata Kożuchowska 31 sierpnia poprowadzi w Wieluniu uroczystość odsłonięcia pomnika "Wieczna Miłość". Wydarzeniu towarzyszyć będzie koncert Wędrownego Festiwalu Filharmonii Łódzkiej "Kolory Polski".
Małgorzata Kożuchowska poprowadzi część związaną z odsłonięciem pomnika, która rozpocznie się o godzinie 19 - potwierdza Magdalena Kopańska, doradca ds. promocji burmistrza.
W parku im. Żwirki i Wigury zakończono już prace polegające na uporządkowaniu terenu. Widoczny jest już cokół, na którym stanie odlany z brązu monument według projektu Wojciecha Siudmaka.
- W ostatnim tygodniu sierpnia będzie montowana sama rzeźba. Pan Wojciech Siudmak dopilnowuje, by była wykonana tak, jak ją zaprojektował - dodaje Magdalena Kopańska.
Przypomnijmy, że 9 lat temu wmurowany został kamień węgielny pod budowę pomnika, o którego powstaniu w Wieluniu mówi się od 10 lat.
- Historia tworzy się na naszych oczach. Coś co pewnie przez lata będzie stało w tym miejscu zostanie odsłonięte już 31 sierpnia. Wydarzenie to chcemy wzbogacić koncertem Filharmonii Łódzkiej. Ponad 160 osób pojawi się na scenie(80 osobowa orkiestra i 80 osobowy chór). Wykonają 9 symfonię Ludwiga Van Beethowena. Usłyszymy znane i lubiane utwory, a koncert zakończy się wykonaniem "Ody do radości" - dodaje Magdalena Kopańska.
Leveile Soleile a co tu do podobania jest jak koleś sie na nas najzwyczajniej wypiął. jak pisałem wczesniej i nie tylko ja miasto nawet grosza nie powinno dołożyć do tego interesu.
chce mieć chłop impreze z pompą w Kielcach niech sie tam bawi.
Leveile Soleile a co tu do podobania jest jak koleś sie na nas najzwyczajniej wypiął. jak pisałem wczesniej i nie tylko ja miasto nawet grosza nie powinno dołożyć do tego interesu.
chce mieć chłop impreze z pompą w Kielcach niech sie tam bawi.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2013-08-28, 14:51
Po prawie dziesięciu latach starań nareszcie przyjechał do Wielunia pomnik Wieczna Miłość autorstwa Wojciecha Siudmaka. Po jego postawieniu na forum znajdziecie zdjęcia z tego wydarzenia a później relację filmową.
Uroczystość poprowadzi Piotr Szwedes, a nie jak wcześniej zapowiadano Małgorzata Kożuchowska
rzezba.jpg
Plik ściągnięto 150 raz(y) 81,78 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Podobają mi się obrazy pana Wojciecha, ale ten pomnik mi nie leży. Nie to żeby był brzydki, ale jakoś mi nie pasuje do swojej nazwy. Tyle że ja się nie znam na sztuce.
Wysłany: 2013-08-28, 15:42
Silvo napisał/a:
...ale ten pomnik mi nie leży
Może lepiej będzie się prezentował jak będzie ustwaiony na cokole
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Może lepiej będzie się prezentował jak będzie ustwaiony na cokole
No właśnie widziałem na cokole. Ta górna twarz mi się nie widzi. Jakby za bardzo skierowana w dół. Gdyby ją trochę podnieść to nawet w miarę fajnie wygląda. Wtedy zmieniłbym zdanie.
Wysłany: 2013-08-29, 12:01
Jak na razie jedyne co mi nie pasuje przy tym pomniku to otoczenie. Czerwona kostka zupełnie kłóci się ze złotem i postumentem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum