Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-08-27, 09:02
Ludzie, zapiszcie to gdzieś dużymi literami w jakimś widocznym miejscu Właśnie widzę jak na osiedlu interweniuje patrol ... straży miejskiej. Tak, tak straży miejskiej i to nie wypisując świstek przed źle zaparkowanym autem na osiedlowym trawniku. Panowie "weszli w tłum" czterech wyrostków pijących piwo na ławce, na placu zabaw dla dzieci. A to czyn naprawdę godny odnotowania, co prawda w biały dzień i wszędzie wokół bloki mieszkalne, więc pewnie ludzie ruszyli by na pomoc jakby co
Czyżby strach przed ewentualnym rozwiązaniem tych służb tak paraliżował strażników miejskich, że na ślepo podejmują się tak "ryzykownych" interwencji? Przepraszam za ironię, ale jak się widzi taki obrazek raz na ... całe istnienie straży miejskiej, to nie dziwcie się, że ludzie tak właśnie reagują
Panowie, tak powinno być od samego początku. To Was powinno być widać na osiedlu, walczących z amatorami alkoholu na placach zabaw i w miejscach zakazanych. Dzisiejsza akcja pokazała, że dało się i interweniować i przeżyć zarazem. Dlatego mam nadzieję, że już od dzisiaj będę świadkiem częstszych interwenci tego typu, a nie raz na kilka lat.
Smakosze piwa po przykrym doświadczeniu oddalili się z miejsca niedozwolonego dla spożywania trunków. Co prawda wyrażali swoje zdanie na temat strażników miejskich, ale Oni już tego nie słyszeli
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2013-08-27, 11:25
miko 005 napisał/a:
Właśnie widzę jak na osiedlu interweniuje patrol ... straży miejskiej.
Lepiej zapytaj, która sąsiadka zadzwoniła. To nie jest możliwe, żeby tak z własnej się wybrali aż na wyszyńskiego.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-08-28, 08:37
Sąsiadki obok strażników miejskich nie widziałem, ale faktem też jest, że "życzliwych" nie brakuje Z drugiej strony, to jeśli już ktoś dzwoni w sprawie jakiegoś występku to raczej na policję, bo to ich z reguły widzę przy interwencjach z piciem alkoholu na placach zabaw.
Uważam, że nie ważne skąd wzięła się ta interwencja, ważne że w ogóle była i to w wykonaniu straży miejskiej, bo do takich między innymi celów została powołana.
Zatem apel do życzliwej sąsiadki, więcej telefonów do straży miejskiej a nie na policję Dziękuję.
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2013-08-29, 14:07
A ja myślałem że policja i straż miejska przeprowadzały ćwiczenia antyterrorystyczne , bo ich działania po między blokami 23,22 i 25 na to wskazywały . A teraz na serio , całe te działania policji i s.m były zaplanowane przeciwko konkretnej osobie . Mundurowi mieli dane personalne tej osoby i opis wyglądu po przez donos ,,,, życzliwej,,,osoby prawda miko 005 ? . A,,,wpadka,,, tych czterech smakoszy piwa to tylko czysty przypadek , i rozpowszechnianie informacji że to ta osoba przeciwko której mundurowi prowadzili akcje jest donosicielem jest już chyba nie na miejscu
Wysłany: 2013-08-30, 08:58
Roj napisał/a:
A,,,wpadka,,, tych czterech smakoszy piwa to tylko czysty przypadek , i rozpowszechnianie informacji że to ta osoba przeciwko której mundurowi prowadzili akcje jest donosicielem jest już chyba nie na miejscu
Piszesz chyba o czymś, o czym reszta nie ma bladego pojęcia, przynajmniej ja.
Od początku wakacji dało się zauważyć wzmożoną walkę z pijącymi alkohol w miejscu publicznym, głównie na placach zabaw, bo piszę o blokowiskach. W tej walce, ja osobiście widziałem tylko policjantów, więc duże było moje zdziwienie gdy nagle widzę straż miejską. I pod tym kątem podzieliłem się swoją refleksją. Ktoś dodał, że to interwencja wymuszona przez życzliwą sąsiadkę (bo pewnie tak było), ale nikt nigdzie nie wspomina o tym, o czym Ty piszesz.
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2013-09-01, 17:37
No cóż mamy odmienne spojrzenie na tą sprawę sprzed kilku dni .
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-10-13, 10:11
Ja tam jestem za zlikwidowaniem straży miejskiej. Dostają coraz większe uprawnienia.
To od czego jest policja? Mają mieć równe uprawnienia?
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2013-10-16, 18:30
Ja jeszcze wrócę do tej ,,,słynnej obławy,,, na smakoszy piwa pod chmurką . Dlaczego P i S.M nie interesują się dworcem PKP w Wieluniu . Gdzie w czasie wakacji w godzinach wieczorowych i nocnych kwitnie życie erotyczne osób nastoletnich o czym jest wiadomo od kilku lat . Tam jakoś P i SM nie interweniują i akcji prewencyjnych nie przeprowadza . Bo tam co się tam dzieje zaszczytu naszemu miastu nie przynosi
Wysłany: 2013-10-18, 12:33
Roj napisał/a:
Ja jeszcze wrócę do tej ,,,słynnej obławy,,, na smakoszy piwa pod chmurką . Dlaczego P i S.M nie interesują się dworcem PKP w Wieluniu . Gdzie w czasie wakacji w godzinach wieczorowych i nocnych kwitnie życie erotyczne osób nastoletnich o czym jest wiadomo od kilku lat .
Pewnie dlatego, że "obściskiwanie" się małolatów wieczorami, po kątach, nie jest tak gorszące jak np. dyndający fajfus na wierzchu podczas oddawania moczu na oczach matek z małymi dziećmi na placu zabaw. A takie zjawisko też widziałem na osiedlu.
Te niby prymitywne przysłowia i powiedzenia ludowe są mądrością narodu, tylko trzeba umieć je odpowiednio odczytywać i interpretować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum