hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2013-07-24, 07:19
Wypadek w Brzykowie
W niedzielę 21.07 jadąc w stronę Łodzi niemal najechaliśmy na wypadek. Fragment z artykułu na tvn24.pl:
Cytat:
Dwie kobiety zostały ranne w wypadku, do którego doszło w Brzykowie (woj. łódzkie). Jedna z nich w ciężkim stanie została zabrana do szpitala śmigłowcem. Jak poinformowała policja, od 42-letniego kierowcy, który wjechał w tył jadącego przed nim samochodu a po dachowaniu wylądował na posesji, wyczuwalna była silna woń alkoholu.
(...)
O wypadku w Brzykowie policja dowiedziała się w niedzielę po godzinie 19. "Ze wstępnych ustaleń wynika, że 42-letni mężczyzna kierujący oplem vectrą, jadąc w kierunku Wielunia, nie zachował bezpiecznej odległości od jadącego przed nim fiata albea, który skręcał w lewo. Uderzył w jego tył" - poinformowała st. sierż. Katarzyna Staśkowska, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Łasku. Dodała, że po zderzeniu fiat uderzył w płot, a opel po dachowaniu wylądował na terenie posesji.
"Silna woń alkoholu"
"Ciężko ranna została 49-letnia pasażerka fiata, która śmigłowcem została przetransportowana do szpitala w Łasku. Wystąpiły podejrzenia złamania podstawy czaszki, uraz kręgosłupa i silny krwotok tętniczy. Druga pasażerka fiata - 23-latka - została przewieziona do szpitala na obserwację z ogólnymi potłuczeniami" - relacjonowała st. sierż. Staśkowska.
Jak dodała policjantka, kierowca opla został zatrzymany w komendzie w Łasku z podejrzeniem nietrzeźwości. "Wyczuwalna była od niego silna woń alkoholu. Pobrano mu krew do badań" - powiedziała. Policjanci przesłuchali świadków i zabezpieczyli pojazdy do dalszych badań.
Co do samego wypadku - przeraził mnie fakt, że na podwórku, na które wpadł idiota z opla, leżały zabawki i zjeżdżalnia dla dzieci. Widziałem, że rodzice stali z maluchami na rękach. Całe szczęście, że akurat nie bawiły się na podwórku... A od siebie mogę dodać, że moim zdaniem jest błąd w artykule. Z tego co widziałem, to raczej auta jechały OD Wielunia a nie w stronę Wielunia.
Kompletnie pijany 23-letni mieszkaniec powiatu wieluńskiego przewoził audi ponad 6-metrowe rury, które wystawały z auta i powodowały uszkodzenia innych pojazdów. Sprawca poruszał się drogą krajową nr 45 i w miejscowości Czarnożyły uszkodził hondę civic jadącą w przeciwnym kierunku. Po spowodowaniu kolizji zatrzymał się dopiero na poboczu w miejscowości Nietuszyna. Tym razem kierowca skody nie zauważył wystających z audi rur i uszkodził przednią szybę w swoim samochodzie. Kierowca audi zaczął uciekać, jednak po krótkim pościgu został zatrzymany przez policjantów z Komisariatu w Białej. Okazało się, że 23-latek miał 2,3 promila alkoholu w organizmie i uszkodził wcześniej jeszcze jedną hondę. Teraz oprócz utraty prawa jazdy, grozi mu do 3 lat więzienia za spowodowanie kolizji pod wpływem alkoholu.
"Grozi".... chciałbym się dowiedzieć, jakie są prawdziwe kary.
Wysłany: 2013-08-30, 19:41 Tir zmiażdżył nogę 12-latkowi
Cytat:
Do wypadku doszło w piątek w godzinach popołudniowych na granicy Wielunia i Dąbrowy, przy wjeździe na bazę PKS. Jak poinformował nas dyżurny wieluńskiej policji, tir zmiażdżył nogę 12-letniemu chłopcu, który poruszał się na rowerze. 12-latek z rozległym urazem nogi został przetransportowany śmigłowcem ratownictwa medycznego do szpitala w Łodzi. Na razie nie wiemy, jak doszło do wypadku, mundurowi ustalają okoliczności zdarzenia. Kierowca ciężarówki to obywatel Litwy. Był trzeźwy.
Źródło
Rozumiem nienawiść do "wschodniaków" ale rodzimych debili którzy zapier*alają bez pojęcia mamy pod dostatkiem na własnym podwórku. Pirat drogowy to taki sam bezmyślny bandyta jak neandertalczyk z maczugą i narodowość nie ma tutaj nic do rzeczy.
Bardzo mi podoba projekt policji: http://moto.wp.pl/kat,106...,wiadomosc.html
Jestem za! ...bo to jedyne rozwiązanie by zwiększyć bezpieczeństwo na ulicach
Nie chcę tutaj nikogo osądzać, ale litwini jeżdżą u nas jak poj...ni. Szkoda dzieciaczka
Dzieciaki w tym wieku też bardzo się stosują do przepisów o ruchu drogowym....
nie znamy sprawy, także wszelkie takie domysły są nie na miejscu...
mogło być różnie.
Fred, zdecydowanie jestem za.
Wielki Szu, nie osądzam, ale widziałem już parę przypadków z udziałem Litwinów. Natomiast tam akurat jest z górki i mało kto jedzie przepisowo 50km/h. Po to jest ograniczenie prędkości w terenie zabudowanym, żeby m.in. zdążyć zareagować, gdy wyskoczy nam dziecko lub zwierze przed maskę.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-08-31, 09:09
Już od dawna byłem za drastycznymi karami dla niepokornych użytkowników dróg. A na tym naszym "zachodzie", którym niektórzy tak są zachwyceni, nie kultura kierowców, a drakońskie kary powodują, że jeździ się tam trochę normalniej niż u nas.
Szkoda dzieciaczka, mam nadzieję, że nogę uda się uratować.
Co do TIR-ów. Może i za kółkiem tych kolosów siedzą zawodowcy, ale ja w dalszym ciągu nie mam do nich zaufania. Być może powodem braku tego zaufania jest ich buta, która towarzyszy im na drogach. Takie jest moje odczucie.
A jeśli chodzi o kierowców zza wschodnich granic, to faktycznie słyszy się o ich szarżach coraz częściej. I są one coraz bardziej mrożące krew w moich żyłach
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum