Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-08-14, 18:42
Netmaks z pewnością zyska niemało klientów na ten "darmowy" Internet - Amber Gold też był sukcesem
Dla mnie to śmierdzi przekrętem - "darmowa" usługa wymagająca kaucji ponad 2000 (którą może nie zostać zwrócona, jeśli firma uzna, że sprzęt jest nadmiernie zużyty) a jak nie masz to ok, weź pożyczkę - a kiedyś oddamy ci koszt tej pożyczki. No chyba, że naruszysz regulamin. To wtedy nie.
Właściwie warunki oferty to problem tych, którzy się nie nią skuszą. Ich problem (lub radość). Mnie irytuje, że na ten cyrk firma dostała sporo publicznej kasy. Jakiś urzędnik o tym zdecydował, pewnie ma się teraz dobrze.
Jak rozumiem na terenie miasta Wieluń oferta "darmowego" Internetu nie obowiązuje? Dofinansowanie z PO IG 8.4 a Wielunia przecież nie ma na liście "białych plam".
Mnie również konczy się umowa z netmaxem jakos niedługo, Orientuje się ktoś czy mamy na naszym lokalnym rynku jakąs solidną i najlepiej nie za drogą firmę świadczącą usługę dostarczania internetu?
20mb za 69zł z Netii to trochę za dużo jak dla mnie.
Może Margonet? Widziałem,że jedżi ich auto po mieście. Ma ktoś? Jak to działa? Nie ma takich problemów jak z darmowym za zeta?
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-09-02, 22:50
TZG zwiększył przepustowość łącz 5 krotnie i jakoś to teraz wyrabia (ale w porównaniu do Margonetu jeszcze im brakuje) i chyba wymieniali coś na nadajnikach to zasługa zapewne nowego prezesa, widać że dba o firmę.
Co do Margonetu - korzystam - polecam
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-09-21, 18:48
Ktoś wie, co się dzieje z internetem NETMAKS ? Ile jeszcze będzie trwała ta awaria, to chore już jest. Dzwonie do nich od kilku godzin i ciągle jestem czwarta, czekam, jestem trzecia, druga i po chwili" jesteś piąty, dziękujemy za oczekiwanie" Straciłam ponad 20 zł na połączenia i dałam spokój.
W środę dostałam sms, że maja awarię i starają się ją naprawić, dziś jest sobota i internet miałam przez cały dzień może z 2 h.
Wysłany: 2013-09-22, 21:50
tak. szanowny NETMAX bardzo dba ostatnio o swoich kientów - szczególnie 'infolinia' wraz z pomocą techniczą, która łaskanie dotoczyć się nie może!
internet działa coraz gorzej, jakby wręcz przeczuwał, że skoro umowa się kończy to i współpracować się nie opłaca.
Miałam przedłużać z nimi umowę, ale po ostatnich bojach-stracili klienta!
Szukam możliwie jak najtańszej oferty, czy ktoś poleci jakąś wartą uwagi?
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-12-14, 12:13
Jak tam użytkownicy Netmaksa? Macie internet ? Bo z tego co słyszę od wielu osób, od ponad tygodnia biuro nieczynne z kartką że internetu brak do odwołania. Infolinia odrzuca połączenia od swoich abonentów. Jeśli zadzwoni sie z innego nr. nawet czasem odbiorą i jak zwykle nic nie wiedzą. A co z tymi co wzięli kredyty na kaucję? Coś wiadomo ?
Całe szczęście że w porę rozwiązałam umowę....
Jak widzę na FB ludzie psy wieszają na Netmaksie, ludzie z wielu miast internetu nie mają....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum