Wysłany: 2013-09-12, 10:05 Występ Andrzeja Grabowskiego? UWAGA!
W ubiegłym tygodniu w jednym z wieluńskich marketów byłem świadkiem dystrybucji darmowych biletów na kabaretowy występ Andrzeja Grabowskiego w Wieluniu bodajże 14 września. Co ciekawe nie słychać było o tym w RZW, nie zauważyłem nigdzie reklam. Dziwne wydało mi się darmowe uczestnictwo w występie, ale zbyt byłem zajęty by bliżej się tym zainteresować, w sumie zapomniałem o tym. Dopiero wczoraj natnąłem się na ciekawy artykuł na wp.pl. Dziwnie pasuje mi opisana sytuacja do zapowiadanego występu. Podaję link do tego artykułu i jeśli wiecie coś o tym występie, to przeczytaniu artykułu ostrzeżcie krewnych lub znajomych, którzy się na przedstawienie wybierają. Niech uważają na oszustów i naciągaczy Być może będzie to okazja do "sprzedaży" innych artykułów, ale system jest podobny.
Sprostowanie: w dalszym poście kriss podaje termin występu 20 września.
Chyba w ostatnim Newsweeku jest artykuł na ten temat jak łączy się występy kabaretowe ze sprzedażą wszelkiej maści garnków i pościeli.
Zresztą chyba nikt nie był tak naiwny żeby myśleć, że wygrał bilet na darmowy występ...
dislike, poważnie ktoś łyknął, że oto dostanie za free bilet na występ, bez żadnych zobowiązań itp?
Może ja patrzę na to inaczej, bo jakiś czas przed tymi szopkami z biletami i zdrapkami pod wieluńskimi marketami, przeczytałem artykuł w Dzienniku Łódzkim o starszej kobiecie, która na takim występie z pokazem kupiła garnki w jakiejś kosmicznej cenie i na kosmiczne raty, i być może dlatego z góry wiedziałem o co kaman.
Numer w występem "artystycznym" spotkałem pierwszy raz. Dotychczas słyszałem o wycieczkach (np. do Częstochowy), poczęstunkach połączonych z pokazem (różnego rodzaju "wspaniałych" artykułów). Naiwnych jest mnóstwo. Nasza znajoma, osoba ok. 60-letnia, pewnego razu powiedziała nam, że idzie na pokaz połączony z kolacją. Oczywiście ostrzegłem ją, że takie darmowe kolacje-pokazy nie są organizowane bezinteresownie, że zapewne będą ją do jakiegoś zakupu namawiać. Znajoma spokojnie odpowiedziała, że nie musimy się martwić, jest rozsądna, ma do spłaty kredyt i brak jej kasy nażycie, więc nabrać się nie da. Spotkana po 2 dniach i spytana o kolację, pochwaliła się, że ma wspaniałą wełnianą kołdrę i poduszkę za jedyne 2000 zł (nie używa jej już, bo okazała się sztywna i kompletnie nieprzydatna). Niedawno opowiedziała, że stała się właścicielką niezwykłego urządzenia do samoleczenia za 5000 zł po kolejnym pokazie (sprzęt nazwałbym zabawką - czytałem o nim w necie - totalne oszustwo, nic nie robi ze zdrowiem - świeci lampkami itp., a reszta to tylko wytwór wyobraźni, wartość 200 zł!). Podobno ludzie nie mogli się dopchać do organizatorów żeby podpisać umowę na zakup - na raty, bo kto nosi przy sobie 5000 zł? Oczywiście spłaca poprzedni zakup, teraz ma nowy (również na raty). I cóż, że miała raty, poważne braki finansowe? Te pokazy prowadzą ludzie wytrenowani (jak w tym artykule opowiada były pracownik takiej naciągającej firmy). Potrafią namówić osoby, które wydawałoby się są rozsądne. Ludzie po tych "zakupach" zostają z ratami, które muszą spłacać przez lata! Lista osób, które już raz dały się oszukać bo sa naiwne, jak przypuszczam, wciąż jest uzupełniana o nowe nazwiska i sprzedawana kolejnym firmom-naciągaczom.
Przy tym wszystkim dziwi udział w imprezach znanych nazwisk jak Grabowski, Bałtroczyk, Kryszak, Pazura... To tylko świadczy o ich sumieniach i o tym co naprawdę się dla nich liczy... Bardzo podpadły mi te nazwiska jeśli chodzi o ich uczciwość... Totalny upadek moralny...
Ostrzegajcie, informujcie zwłaszcza starszych krewnych i znajomych, którzy idą na ten występ. Oni naprawdę mogą uwierzyć tym naciągaczom!
_________________ Optymista wierzy, że żyjemy w najlepszym ze światów, pesymista obawia się, że może to być prawdą.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2013-09-12, 21:26
O której? Może się wybiorę na takie show garncarskie ;d
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
O 16.00 .
"Jak rozumiem odpowiada Panu ta godzina ?" - to usłyszałem od kobitki z public center która wcześniej dzwoniła na domowy numer. Cholerka ! Teraz sobie uświadomiłem że być może należę do grupy osób po 60-ce podatnej na manipulację i dlatego odbieram podobne telefony czasem i po 2 razy w tygodniu
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2013-09-12, 22:22
Koleżanka zafundowała mi kilka wejściówek na A.Grabowskiego. Chodzi rzecz jasna o garnki za kilka tysi
Wejściówki rozdałem i jak to znajoma stwierdziła " pójdę się pośmiać a garnków nie kupię"
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 257 Piwa: 38/19 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-09-13, 06:17
Mrówek napisał/a:
O której? Może się wybiorę na takie show garncarskie ;d
Niestety, ale mam przykrą wiadomość dla Ciebie i kilku innym osób wybierających się na to show.
Otóż: zgodnie z informacją na bilecie: „… bilet ważny dla osób powyżej 30 roku życia…”
20 września. Jak chcesz to darmo oddam Ci 2 wejściówki "wygrane" w Biedronce
Nawiasem mówiąc wygrywało 100% zdrapek wręczanych przez młodą stręczycielkę u wejściu do bram Biedarączki .
powiem więcej - ludzie wygrywali nawet bez zdrapywania
no chyba się nikt normalny nie spodziewał, że Kiepski przyjechał na wieluńską pipidówkę, żeby dać spektakt za darmo w sumie bym się wybrał, ale nie mam z kim dziecka zostawić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum