Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-09-13, 12:25
Grazia napisał/a:
Moja suczka dostanie na dniach cieczki, szukam dla niej partnera Nie zna ktoś może jakiegoś?
Po pierwsze, to troszkę kosztuje, chyba, że umówicie się na np. w zamian za szczeniaki, ale ja osobiście, bardzo jestem przeciwna uszczęśliwianiu psa na siłę a potem handel maluchami... Dlatego np. mój bokser jest wykastrowany.
ourson każda (słowo wymoderowano) powinna być choć raz w życiu dopuszczona do psa, a po drugie mam chętnych na małe psiaki...
nie potwierdzam.
miałem bokserkę, która w myśl tej zasady miała raz szczeniaki - przeżyła 10 lat.
Teraz mam bokserkę, która ani razu nie miała szczeniąt - 12 rok życia leci i świetnie się trzyma (zero nadwagi, trochę siwych włosów na pysku, ale radość i serce 2-latka )
także nie ma sensu kierować się obiegowymi mądrościami ludowymi
Widocznie psy nie są do końca jak ludzie i "pewne" rzeczy mogą im w życiu zaszkodzić
Z innej beczki, ale na temat - ja mam psa marki Begale - nigdy jeszcze nie ten tego i leci mu 14sty rok, a ten goni jak postrzelony. Coś w tym musi być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum