Wysłany: 2013-09-09, 10:34 Szukam mieszkania do wynajęcia
witajcie.
Poszukuję mieszkania do wynajęcia,nie mam zbyt wielkich wymagań jeśli chodzi o lokalizację czy ilość pokoi.
Warunek jest jeden-mieszkanko powinno być w Wieluniu.
Maksimum jakie mogę zaoferować za wynajem to 500zł,
choć oczywiste,że szukam jak najtaniej.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-09-15, 18:37
Jeśli szukasz w blokach gdzie jest centralne ogrzewanie, to jest to nierealne za tą cenę, chyba, że 500 ma być dla właściciela plus czynsz i opłaty licznikowe.
Za 500 zł możesz szukać w kamienicach, raczej bez centralnego ogrzewania.
Takie mieszkanie będzie, ale za jakiś na razie nieokreślony czas, musi być wyremontowane po cudownych lokatorach.
coż, na reformackiej szczerze odradzam.... na to samo wyjdzie mieszkanie w bloku z tym ze w bloku ma cieplo czysto spokojnie .... a opalanie piecami w miescie to totalne sredniowiecze takze jesli chodzi o ceny to lepiej szukac w bloku przy odstepnym 500 zl wychodzi na to samo, wiadomo czynsz, woda i prad ale szczerze polecam:)
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-09-16, 11:48
mariusz18911, masz rację, bo doliczając do tego koszty zakupu węgla czy drzewa, wyjdzie na to samo, albo i więcej. Różnica tylko taka, że po okresie grzewczym, nie ponosisz już kosztów. Minus kolejny ciepło masz jak napalisz, jeśi pół dnia pracujesz, wracasz do zimnego mieszkania.
niestety .... zimą wracasz po pracy wieczorem a tu zamiast odpoczywac.... biegniesz do komorki po drzewo/wegiel i coz moze i sie cieplo zrobi ale godzina ,dwie i chlooooodno..... takze chyba lepie sie zastanowic przec wprowadzka do mieszkania bez ogrzewania z sieci...
Pomogła: 2 razy Wiek: 35 Dołączyła: 04 Cze 2013 Posty: 183 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-09-16, 15:07
Na os.Kopernika mój sąsiad ma mieszkanie do wynajęcia w bloku, ale z tego co mówił interesuje go jak już wynajem dłuższy, bo ogólnie to mieszkanie jest na sprzedaż.
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca".
Pomogła: 2 razy Wiek: 35 Dołączyła: 04 Cze 2013 Posty: 183 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-09-17, 12:10
Wynajmę mieszkanie na os. Kopernika, na 1 piętrze, z balkonem. Mieszkanie jest przestronne, zadbane, częściowo umeblowane -kuchnia, łazienka, przedpokój-2 szafy, pokoje są nieumeblowane (na fotkach widać meble ponieważ na ten moment nie mam możliwości wykonać zdjęć pustych pokoi). W oknach zamontowane są rolety. Nie wyrażam zgody na lokatorów palących, posiadających domowe zwierzęta. Opłaty: odstępne 600,-, czynsz 297,-, prąd, woda wg naliczeń, kaucja przy podpisywaniu umowy.
Kontakt: 693 115 014
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum