Właściciel ten sam stacja franczyzowa. Cenowej rewolucji nie będzie. Moya i Intermarche dyktują poziom cen w Wieluniu. Cena LPG może jeszcze spadnąć nawet do poziomu 2,30. Benzyny i ON w najbliższym tygodniu ustabilizują się na dotychczasowym poziomie możliwe są drobne korekty w góre.
Wie ktoś może co dzieje się ze stacją paliw Orlen przy ulicy Sieradzkiej? Widziałem że teren jest ogrodzony i są postawione rusztowania, ale nie mialem czasu żeby poszukać tablicy informacyjnej
Już w 2008 lub 2009 miała iść do przebudowy ... więc może przebudowa? Jechałem dziś ulicą ... tablica wisi, ale nie wiem co zawiera ...
Cytat:
Obwieszczenie (2008-09-16)
Burmistrz Wielunia informuje, że w dniu 11.04.2007r. wpłynął wniosek Pana Grzegorza Płóciennika - Pełnomocnika PKN ORLREN S.A. o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na przebudowie i modernizacji stacji paliw PKN ORLEN na działkach nr 231/1, 231/2, 232/1, 232/2, 233 przy ul. Sieradzkiej w Wieluniu.
Na tablicy informacyjnej napisano: "Odbudowa stacji paliw PKN ORLEN nr 93" -
wygląda na to że zostanie rozebrana do zera (razem z tym co pod ziemią) a na jej miejscu powstanie nowa.
Mając dziś odrobine czasu wolnego, postanowiłem sprawdzić dokładnie jak wygląda ta "odbudowa" stacji .Przy okazji zrobiłem zdjęcie tablicy informacyjnej.
Ta stacja to jest mały fenomen - zastanawiałem się jakie oni mają tam obroty...
Nigdy nie zwróciłem na to uwagi, osobiście tankowałem tak ostatnio jakieś 2,5 roku temu.
Ale ponoć CPN 'u Wacka' to legenda, 20-30lat temu tankowali tam niemal wszyscy.
Znajomemu (emerytowany "stary szofer") zebrało się na wspomnienia, gdy zobaczył zrównaną z ziemią tą 'historyczną budę'
Nie wiem czy wiecie, ale dowiedziałem się, że stacja ta nie miała powstać pierwotnie w tym miejscu, tylko w miejscu przy skrzyżowaniu Kopernika z Wojska Polskiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum