Wysłany: 2013-09-07, 11:39 Polfinance Basket Liga sezon 2013/2014
UWAGA!!!
rozpoczęły się zapisy do kolejnej edycji POLFINANCE BASKET LIGI.
Zgłoszenia drużyn przyjmujemy do 30 września na facebooku, kornacki.m@wp.pl lub pod numerem telefonu 530 900 555.
Przewidywany początek rozgrywek - 12.10.2013 r.
Liczba miejsc ograniczona.
Strona na LigSpace się robi - mam nadzieję, że do pierwszego gwizdka się zrobi
W załączeniu terminarz pierwszej rundy. Gramy dwie rundy każdy z każdym, potem dzielimy tabelę na pół i pierwsza czwórka gra o miejsca 1-4 a dół tabeli o 5-8 (play-off i play-out, mecz i rewanż).
Runda rewanżowa zaplanowana jest od stycznia do marca 2014, play offy koło kwietnia.
Nie planujemy grać w ferie.
Co do zasady gramy na sali Gimnazjum nr 1 w Wieluniu, w wyjątkowych przypadkach dopuszczamy możliwość zagrania na innej sali, ale to wyjdzie w trakcie sezonu.
Tyle najważniejszych rzeczy. Wszelkie dodatkowe sugestie są mile widziane, aczkolwiek niekoniecznie zostaną uwzględnione
ciekawe wyniki
SKBM Mokrsko wysoko przegrało, prawdopodobnie bez kilku podstawowych zawodników, ale jednak
CFH Wieluń - LKS Basket Praszka 62:68 ten wynik też ciekawy z racji, że mecze odbyły sie w pozniejszych godzinach czy jest szansa przeczytac gdzies o przebiegu spotkania?
to ja się podejmę opisu 2 meczy które widziałem (naszego nie pisze bo nie będę obiektywny):
Pajęczno 50 - 38 Taka Paka
na początku meczu szybkimi kontrami Pajęczno ustawiło spotkanie, potem Kamil & C.O. wzięli się do roboty ( Barry robił co mógł) ale cały czas kontrola spotkania była po stronie Pajęczna - zagrania pod kosz, półdystans, trójki wystarczyło to na utrzymanie przewagi, w 3ciej kwarcie Taka Paka zbliżyła się na 4pkt ale kilka zagrań Pajęczna znowu powiększyło dystans, skończyło się spokojnym "dowiezieniem" prowadzenia do końca. W Mokrsku za duży był chaos żeby nawiązać walke.
CFH 62 - 68 Basket Praszka
najlepsze spotkanie wczoraj, od początku prawie punkt za punkt, Praszka jak zawsze bardzo zespołowo - i pod koszem i zabójcze trójki, CFH - ja bym określił dwoma słowami - Glaca i Rogal chłopaki zrobili 80% roboty (sorki dla reszty ale tak to wyglądało), Arek zbierał wszystko co tylko się dało zebrać, a gdy Praszka docisnęła śrube z kryciem (chyba pół meczu albo i więcej kryli na całym boisku) Grzesiek wyprowadzał wzorcowo akcje i do tego 2 czy 3 trójki gdy mecz był na styku - klasa, jednak finalnie żelazna konsekwencja Owcy i reszty przyniosła wygraną, gdyby kilka szalonych rzutów CFH w końcówce wpadło mogło by to wyglądać inaczej ale w końcu wygrana Praszki po bardzo fajnym i wyrównanym meczu.
Jedno ale - kibice - można kibicować tak samo tylko bez wyzwisk i będzie ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum