"Pizzeria" Bazylia na biedala... Najgorsza pizza jaką jadłem. Ciasto było surowe,zakalec nie do zjedzenia. Nie mam pojęcia jak można tak spiepszyć. Dodatki kiepskiej jakości i praktycznie ich nie ma. Pierwszy i ostatni raz. Jak ktoś chce mieć rozstrój żołądka to prosta droga. Sosu jak na lekarstwo (o ile kechup tortex czy inny można nim nazwać)
Do tego obsługa. Totalne zamieszanie z zamówieniem, problemy z liczeniem, stolikiem. Od wejścia same minusy. Nie wróżę im sukcesu jeśli podają klientowi tak kiepskie jedzenie.
Byłem w Bazylii juz kilka razy - pizza IMO bardzo dobra, wypieczona, pełno składników.
Pozytywne zaskoczenie odnośnie dostawy - pizza przyjechała w 30min , gorąca, co rzadko zdarzało mi się zamawiając z innych miejsc.
Dla mnie BIG plus, polecam
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2013-10-07, 08:41
Bazyla - składników całkiem dużo, w smaku... jakim smaku? Kompletnie bez smaku.
La Spezia - teoretycznie lepiej, bardzo fajne pieczarki, dużo sosów. Sosy niestety nie dobre, ciasto jw. kompletnie bez smaku.
Eden - numero uno. Ostatnio ciasto trochę cieńsze, salami, tuńczyk i szynka "żondzom"
Próbowałem pizzy z Bazylii i co najwyżej średnio. Za dużo sera, nawet jak na podwójny a zamówione było normalnie. Oliwek i kurczaka na pizzy nie widziałem, dało się wyczuć trochę szynki i nic więcej. Plus za bardzo szybką dostawę.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2013-10-08, 22:55
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 646 Postawił 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-10-09, 11:50
Najlepsza pizza jak dla mnie jest w Amfiteatrze.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2013-10-09, 12:13
A ja dalej wierny Latakii i Edenowi. Najsmaczniejsze dla mnie pizze. Ale Big Buffalo ma ogromny plus za godziny otwarcia. Jesteś głodny myk i już nie jesteś
Jadłem ostatnio w Amfiteatrze i dziś w Latakii. Szczerze, to chyba moje ulubione pizze.
W Latakii kurczak na pizzy był doprawiony tak świetnie, że nie pamiętam, czy tak dobrego jadłem. Oczywiście z tych dwóch miejsc pizzę kropić sosami to grzech
a mi tam wszędzie smakuje. ja nie jestem wybredny i za 25 zł cudów nie oczekuje. Rozumiem również że ludziom sie nie chce robić pizzy w sobote godzine przed zamknięciem, wszak każdy chociaż jeden wieczór chciał by mieć w miare wolny. I co niektórym tez bym proponował to wziąć pod uwage
Tylko raz mnie kobieta zdenerwowała w Afrodycie i tam już nigdy nie zamówie.
Moim zdaniem w Bazylii pizza nie jest zła, mnie się przynajmniej nigdy nie zdarzyło żeby coś było niedopieczone. Za to ich hamburger z mięskiem własnej roboty rządzi
Kilka godzin temu miałem okazję zamawiać pizzę w Bazylii. Na obsługę nie ma co narzekać, ale przejdźmy do tego co mi się nie spodobało jak i moim kolegom. To smak i konsystencja sosów, bo sos czosnkowy to woda z dodatkiem mleka.
Do tego razem za wszystkie pizze zapłaciliśmy ponad 140zł, a jako gratis dostaliśmy tylko 0,5l Coli i to z wyraźnym niezadowoleniem Pani, która nam to podawała. Pragnę zauważyć, że w innych lokalach bez problemu dostalibyśmy gratisowe pizze. Jako, że lokal jest nowy na rynku powinien coś więcej zaoferować..
A ja kilka dni temu rozczarowałem się trochę w BB. Zamówiłem dużą pizzę z pieczarkami, cebulą, papryką i kurczakiem. Starsza Pani policzyła że jest extra dodatek i dostałem gratis Pepsi, ale pizzę robił już jakiś "Sławek" ( tak na marginesie niezbyt uprzejmy, zarówno dla mnie jak i dla owej Starszej Pani, która nie radziła sobie jeszcze tak dobrze jak inni pracownicy, ale była bardzo miła ). No i jak zawsze nawet na małej pizzy za 10zł miałem kurczaka "do woli", tak na dużej za 27zł miałem dosłownie 5 kawałków kurczaka...
Do tego razem za wszystkie pizze zapłaciliśmy ponad 140zł, a jako gratis dostaliśmy tylko 0,5l Coli i to z wyraźnym niezadowoleniem Pani, która nam to podawała. Pragnę zauważyć, że w innych lokalach bez problemu dostalibyśmy gratisowe pizze. Jako, że lokal jest nowy na rynku powinien coś więcej zaoferować..
Ale dostałeś coś niezgodnie z cennikiem? Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum