Witam.
Mam do sprzedania fiata 126p z roku 1992, seria wyprodukowana na rynek Włoski.
Autko jest sprawne i na co dzień używane.
Lekkie wgniecenie z przodu od strony kierowcy to pozostałość po poprzednim właścicielu, od strony bagażnika widać że to zwykle wgniecenie i nic poważnego.
Oc i przegląd ważny do początku października.
Maluszek posiada nowy akumulator i dodaje drugi komplet opon na felgach.
Auto w sam raz dla konesera lub miłośnika Fiata 126p.
Cena 1450 zł do rozsądnej negocjacji.
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-09-20, 09:40
Może była to wersja sprzedawana na ryneczku w dzielnicy Włochy (Warszawa)...
Dla konesera to byłby kąsek gdyby autko miało z 10 lat więcej. Ale życzę powodzenia
Wysłany: 2013-09-21, 12:06
Okazja i rarytas, jeździł nim pewnie jakiś ważny polityk i takich egzemplarzy było zapewne kilkaset sztuk... ehhh te allegrowe teksty "znawców" A przecież to zwykły (po zdjęciach nawet ładnie zachowany) fiat 126p FL, jeden z ostatnich dobrych roczników zanim zaczęli robić wersję EL.
Na rynek włoski to znaczy że seria była produkowana na eksport do Włoch, różnica jest taka że jest lepsza blacha i lepiej ocynkowana.
Nie wiem czy maluch musiał by mieć jeszcze 10 lat więcej ? W tej chwili minęło mu 21 lat więc za 4 lata będzie mógł być rejestrowany jako zabytek.
Jak na swoje lata maluszek nie bierze oleju, od wymiany do wymiany dolewam 0.7 L max.
p.s. dolewka 0.7 litra od wymiany do wymiany, to jak na boba sporawo
Trochę chyba jesteś nie doinformowany poczytaj książkę "126 napraw Fiata 126p" Bogusława Sucheckiego i Andrzeja Walbinera.
Na ostatniej stronie tej książki w danych eksploatacyjnych zużycie oleju wynosi od 0.4 dm3 do 0.7 dm3 na 1000 km, jeśli ja nim robię około 8 tys km rocznie od wymiany do wymiany to chyba 0.7 dm3 jak na malucha to nie jest dużo.
W końcu ten silnik musi być czymś chłodzony a jak wiadomo jest chłodzony powietrzem i olejem silnikowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum