Skoro potencjalni mieszkańcy mieliby żyć jak "Marian! Tu jest jakby luksusowo" że chcieli by ten luksus osiągnąć, myślę, że i Tak by tam zamieszkali. 70 lokali nie jest jakąś kosmiczną liczbą. Predzej czy później i Tak by ktoś tam był lokatorem. Tylko ciekawe czy chciałoby Im się fatygować do Biedronki na zakupy. W końcu prezes jednej z najpopularniejszych partii politycznych stwierdził, że Biedronka jest dla biedaków.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-12-05, 16:12
To nie będą lokale dla przeciętnego Kowalskiego. Zatem zadajmy sobie pytanie. Czy jeśli nie byłbym przeciętnym Kowalskim to chciałbym mieszkać w miejscu gdzie; z tyłu hałaśliwe pospolite blokowisko, z przodu dość ruchliwa droga, czytaj hałaśliwa i śmierdząca strefa, a tuż z boku i to dosłownie zaplecze marketu?
No ale któż zrozumie ... bogatych
Dla mnie pomysł raczej z tych ... g.ó.w.n.o prowda
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2013-12-05, 17:25
Projekt jest. Jesli ludzie beda kupowac niewybudowane jeszcze mieszkania to moze ktos to zacznie rzeczywiscie budowac. Ale tak jak miko powiedzial, wymarzone miejsce na ulokowanie pol miliona zlotych to to nie jest
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-05, 22:33
hajen napisał/a:
Ale tak jak miko powiedzial, wymarzone miejsce na ulokowanie pol miliona zlotych to to nie jest
chyba za ten "apartament" 40m2 (no ok może 60 )
Zawsze fascynują mnie wizualizacje - jak się patrzy na te obrazki to wygląda jakby budynki stały w środku jakiegoś pola ogromnego a szczególnie imponująco prezentuje się ten park za budynkami...
a tak bardziej serio - architektura trochę koszmarna.. wizualizacje albo niechlujne, albo rzeczywiście ktoś chce umiescic tyle napisów AMERYKANKA RESIDENCE - choć nie wiem dokładnie po co...
Generalnie podpisuję się pod tym co napisał miko005 - pozostaje życzyć inwestorowi powodzenia
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Czy na prawdę w Wieluniu jest zapotrzebowanie na 70 apartamentów? Ich powierzchnie będą wynosiły od 40 do 200 metrów kwadratowych.
Apartament 40 m2... Normalnie mistrz! O ile mi wiadomo to określenie "apartament" stosuje się do lokali o pow. powyżej 100m2 ale wiadomo - lepiej brzmi "apartament" niż "mieszkanie"...
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2013-12-06, 12:22
red, wiesz, wszystkie lokale w SkyTower to apartamenty mimo, że najmniejsze mają około 50m2, jednak już np. w OdraHouse deweloper używa dwóch określeń: "mieszkania i apartamenty"
Myślę, że określenie apartament ma obecnie większy związek z ceną niż z powierzchnią.
To by się chyba zgadzało, bo z tego co mi wiadomo 4,5 tys/m2 to jak na warunki wieluńskie dość dużo. Jednak czego się nie robi dla prestiżu w gminie...
Ostatnio zmieniony przez Sylwester 2013-12-06, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2013-12-06, 13:03
Myślę, że za miejsce na parkingu podziemnym trzeba będzie dopłacić kilkadziesiąt tysięcy, a wszystko łącznie z sauną czy siłownią będzie i tak utrzymywane z nie małych czynszów.
W bloku na Starych Sadach 38 wybudowanum przez/dla WSM w 2011 roku, cena za metr kw. jak dobrze pamiętam znacznie przekroczyła 3 tys pln choć do 4 nie dobiła. W tych okolicznościach 4,5 za mieszkania w amerykance szczególnie nie odstrasza .... wydaje się relatywnie rozsądną ceną.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-06, 21:29
Ja się trochę boję o standard tego budynku. Bo jak odejmiemy zysk dewelopera i koszty zakupu młyna (budynku który już stoi) to wyjdzie że koszt budowy tego "apartamentowca" jest porównywalny do kosztu budowy mieszkań socjalnych w naszym mieście...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum