Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-13, 21:40
Ja również korzystałem. Generalnie działa to bardzo sprawnie. Żadne niepożądane SMSy nie przychodzą. A największym plusem paczkomatów jest to, że w wielu aukcjach na allegro to darmowa wysyłka i się wiele rzeczy opłaca kupować ze względu właśnie na tą darmową wysyłkę. Ostatnio olej silnikowy gdzie prawie w każdym sklepie nie taniej niż 99,99 na allegro 45zł i 0zł jeśli wysyłka do paczkomatu
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2013-12-15, 23:02
red napisał/a:
Korzystałem kilka razy. Za każdym razem byłem mega zadowolony, chociaż wszystkie przesyłki zamawiam do kurierem do firmy i zazwyczaj docierają bezproblemowo. Natomiast paczkomat zaplusował mi niesamowicie przy jednym zamówieniu, kiedy to paczka dotarła do mnie na drugi dzień od zamówienia, w dodatku wcześnie rano (wtedy dostałem smsa o doręczeniu do paczkomatu). Albo to jakiś super zbieg okoliczności, albo kurierzy dowożą paczki szybciej do paczkomatów, bo nie muszą krążyć po całym mieście i szukać adresatów. Naprawdę od zamówienia do dostawy minęło kilkanascie godzin - nigdy jeszcze tak szybko nie dostałem paczki (za wyjątkiem jednego razu, kiedy przesyłkę słuzbową doręczyło mi TNT w kilka godzin.
Też korzystałem kilka razy i za każdym razem przesyłka była w paczkomacie w dniu następnym po wysyłce.
Wiek: 44 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 46 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-18, 12:10
Dzisiaj przyszło mi korzystać z Paczkomatu przy Carrefourze, za pomocą nowej metody, wykorzystującej kod QR wyświetlany na ekranie smartfonu. Metoda ta ma przspieszyć odbiór paczki, ponieważ zbędne jest wtedy podawanie numeru telefonu i kodu odbioru. Niestety mimo tego, że kod wyświetlałem na pełnym ekranie smartfonu o przekątnej matrycy 4,7", Paczkomat miał problem z jego odczytaniem i przypuszczam, że szybciej wprowadziłbym cyfry ręcznie. Ogólnie rzecz biorąc metoda fajna, ale wymaga dopracowania, ponieważ mój smartfon, przy użyciu wbudowanej kamery, odczytuje kody QR niemal od razu, a Paczkomatowi zajęło to kilkanaście sekund.
_________________ Nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz...
... Paczkomat koło Intermarche skierowany jest przodem na południe ...
No właśnie to słońce w południe trochę utrudnia odebranie paczki.
Wpisanie nr telefonu i kodu to nielada gratka, kiedy słońce świeci prosto na ekran.
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum