No tak, ale przy jakimkolwiek zasięgu GSM jakoś tam będzie działać... W poprzedniej pracy uzywałem "internetu" z t-mobile i ogólnie pocztę można było sprawdzić w prawie całym kraju więc jakiś tam poziom użytkowy tego dostępu pozostaje.
Wysłany: 2013-11-04, 13:29 Nowy pyta; TZG czy Margonet...???
witajcie,
mam pytanie na temat netu...
mieszkam od nie dawna w Wieluniu na Kilinskiego i nie wiem co wybrać czy TZG czy Margonet...???
kabel z TZG czy radio z Margonetu???
jak jest z jakością użytkowania???
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2013-11-05, 17:04
W TZG jak ktoś ma od nich telefon, to po kablu internet chyba jest jeszcze coś taniej. Tak kiedyś było. Teraz na ten ich internet nie ma co narzekać. Mają jakieś routery w ofercie ale to sie dopytaj jeszcze.
Godzina 17:10
Ostatnio zmieniony przez tom25 2013-11-06, 05:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2013-11-06, 00:06
palyga007 napisał/a:
Czy ktoś z poza Wielunia korzysta z ich usług "po kablu" i może coś więcej na ich temat powiedzieć?
Szczególnie interesowałaby mnie gmina Mokrsko.
Ja jadę na kablu w Chotowie i od wielu miesięcy nie mam naprawdę żadnych problemów. Dodatkowo po zmianie warty na stanowisku prezesa widać, że firma idzie w dobrym kierunku, także spokojnie mogę polecić.
Jak na chwilę obecną przedstawiają się prędkości internetu mobilnego Orange w naszym mieście ?
Podczas rozmowy z konsultantem na stronie Orange uzyskałem informacje, że byłyby to prędkości 7-9 Mb/s
Podobne zapewnienia słyszałem u obecnego usługodawcy, a prędkości w dzień nie przekraczają 1 Mb/s.
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-19, 02:43
7-9Mb/s? Chyba w o czwartej rano przy dobrym wietrze i pod nadajnikiem. Więcej niż 1-2Mb/s wyciągniesz na Plusie czy Play. Co do Orange to jeszcze w Wieluniu nie było modernizacji sieci połączonej z T-mobile czyli sieć NetWorkS! więc prędkości są na razie jakie są...
Jakiś czas temu podczas rozmowy z konsultantem T-Mobile dowiedziałem się, że jeśli chodzi o Wieluń to są zaplanowane prace modernizacyjne na kwiecień przyszłego roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum