Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2014-01-20, 20:19
darekc napisał/a:
Uwaga na oszustów z netmaxa, dobrze radzę trzymajcie się od nich jak najdalej. Ja już spłacam za nich kredyt i jest mi wstyd, ze tak dałem się nabrac.
Nie jestem w stanie zrozumieć głupoty... no może gdyby nie było innych dostawców, to w akcie desperacji... ale jest ich od cholery i po kiego brałeś kredyt? Nic ci nie śmierdziało w tej ofercie?
pracowała tam moja znajoma i ona mi go sprzedała. Zresztą ona sama też miała ten sam internet, a teraz sama została bez pracy i z długiem, więc jej mi też nie szkoda, a nad sobą też się nie lituję. Ten post był tylko dla ostrzeżenia innych nieświadomych użytkowników netmaxa, którzy jeszcze wierzą, że internet się pojawi.
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2014-01-29, 18:35
UKE ma ich skontrolować ale co to da Kasę z dotacji już zutylizowali.
Firma z Sosnowca - to wiele tłumaczy - czy ktoś zna kogoś z Sosnowca wartego zaufania ?
"Firma Milmex "Netmaks" - dostawca internetowy promujący akcję "Internet Unijny za darmo" - od 2 miesięcy wstrzymał dostęp do internetu kilku tysiącom użytkowników na terenie Polski bez podania przyczyny. Wcześniej firma pobrała dotację unijną w wysokości 80 mln zł oraz "kaucję" od każdego użytkownika w wysokości 1500 - 2500zł, jako kaucję na czas trwania darmowego internetu (2 lata). Umowa z firmą "Netmaks" jest skonstruowana tak, by w razie zerwania umowy z firmą kaucja była wypłacona w dużo mniejszym wymiarze lub wcale. Firma od 2 miesięcy nabrała wody w usta, pozamykała punkty sprzedaży w wybranych województwach, poskładała nadajniki i zniknęła z "kasą".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum