Witam! Chciałabym prosić o polecenie kogoś, kto naprawdę sumiennie poprowadzi moją nowo otwartą firmę. Muszę powiedzieć, że mam już złe doświadczenie z panią która prowadziła księgowość w firmie mojego męża. Jeśli można prosić o namiary porządnych biur w Wieluniu.
Druk formularzy do pobrania w Urzedzie Skarbowym: VZM-1, VZM-1/A, VZM-1/B
jesli jednak nie masz czasu lub poprostu ci sie nie chce to zawsze zrobimy to za ciebie
co do kosztów, zaleza od ilości faktur, które masz do odliczenia i okresu, który chcesz odliczyć.
Najlepiej wniosek złożyć po remoncie , zmniejszył się juz czas oczekiwania na zwrot i obecnie trwa 3 m-ce.
[ Dodano: 2010-11-05, 21:01 ]
kasnati - wybór kursu ksiągowości to dobry pomysł mając własna firmę trzeba sie w sumie prawie na wszystkim znać..
Jaką wybrałaś formę opodatkowania? Ogólny kurs może nie jest ci aż tak bardzo potrzebny , duzo rachunkowości a ostatecznie nie wiadomo jak póżniej ta widze wykorzystać. Może mogłabym ci cos doradzić??
Pozdrawiam
Nie zdecydowałam się jeszcze na formę opodatkowania, najłatwiejsza to księgi przychodów i rozchodów. Ale ja chcę założyć firmę handlowo-usługową, a taka forma chyba odpada. Tak na prawdę, to nie bardzo się na tym znam.
Rozumiem że chcesz założyć działalność gospodarczą handlowo-usługową - jak najbardziej polecam podatkowa ksiegę przychodów i rozchodów i nie odpada taka forma.
Patrząc na zdjęcie to najlepiej wybrać tą formę bo masz możliwość opodatkowania się na zasadach ogólnych i rozliczyć się rocznie wspołnie z małżonkiem i z korzystać z ulgi na dzieci co może być dla ciebie korzystne (przynajmniej na początku prowadzenia działalności )
Pozdrawiam
Spicy, możesz sobie spróbować księgowości internetowej w stylu iFirma itp. Sam póki co używam programu księgowego do samodzielnej księgowości, ale podobno dla początkujących ta forma księgowości jest tania i przede wszystkim prosta. O ile wiem to pierwsze 3 m-ce za darmo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum