Wysłany: 2014-01-20, 21:59 Problem z internetem od TZG Wieluń
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy tylko ja mam problemy z tą firmą.
Od początku wakacji zeszłego roku borykam się z pingiem na poziomie 200-5000 (w chwili obecnej jest to 1000)
Pisałem kilkadziesiąt emaili dzwoniłem prosiłem i nic nie zrobili. Teraz każą mi iść do biura by wymienić antenę (prawdopodobnie na mój kosz)t u mnie na dachu na nową by mogli zmienić nadajnik z którego korzystam na prawdopodobnie mniej obciążony.
Posiadam internet 2mb (nic wielkiego ale był kiedyś bardzo stabilny w porównaniu nawet do neostrady czy innych wielkich firm bo ping na poziomie 12 w speed teście kiedy neostrada 20 mb ma 20+) ale w chwili obecnej jest to 30-80 kb/sec download oraz 10-20 kb/sec upload co jest znacznie poniżej wszelkiej krytyki. Takie problemy mam jak wspomniałem od dawna.
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-01-30, 02:28
Jeśli masz starą antenę to warto ją wymienić na nową w technologii 5GHz, zapewne będziesz musiał za nią zapłacić. Najlepiej dzwoń bezpośrednio do techników albo prezesa bo jak odbiera ta kobieta to niestety nic ci nie pomoże.
U mnie jak juz wczesniej pislame, od zmiany anteny internet chodzi dobrze i jestem z niego zadowolony. Tak jak pisze mihau, dzwon od razu do technikow(koncowka 40, bo 22 to nie dzwon nawet, bo sie za duzo nie dowiesz.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum