ceroz, wrzucasz bardzo dużo linków, a watpię żeby komuś chciało się to oglądać. Taka ilość jest nie do strawienia dla przeciętnego forumowicza. Więc może lepiej wrzucić 1-2 filmy, bo wtedy jest szansa, że ktoś to obejrzy (to tylko taka moja rada).
dislike, poglądy JKM na tematy społeczne są dość kontrowersyjne, ale trzeba przyznać, że nie idzie na kompromisy i podąża pod prąd. Za to szacun wielki. Inna kwestia, że media pokazuja głównie tą kontrowersyjna stronę JKM, a nie skupiają sie na poglądach gospodarczych. Przykładem może być niedawny wywiad u Moniki Olejnik, w którym 90% dyskusji dotyczyła stosunku do kobiet, a przecież nie o to chyba chodzi w europarlamencie.
Mateusz, też słuchałem ostatnio kilku czołowych działaczy Nowej Prawicy i wg mnie mówią dość rozsądnie (Dziambor, Wipler). JKM jest twarzą ugrupowania i z jednej strony jego kontrowersyjne wypowiedzi zniechęcają część wyborców, ale dla innych jego charyzma jest magnesem. Taki jego urok.
Dużą część wypowiedzi JKM jest wyrywana z kontekstu. Ma on poglądy antysystemowe wiec cale media go nie darzą sympatia.
Tez nie podobają mi sie wypowiedzi na kwestie społeczne jednak poza JKM sa inni duzo bardziej rozsadni ludzie w KNP np
Konrad Berkowicz którego miałem okazje poznać w Krakowie mlody bystry czlowiek, wypowiada sie dużo lepiej niz JKM
Wipler wypowiedzi ma rozsądne i tez nikogo nie obraża
Artur Dziambor
Grzegorz Sowa - wypowiedzial umowę ZUSowi
JKM jest prezesem partii ale pewnie za jakiś czas go zmienia. Bo swoimi wypowiedziami rzeczywiście zniechęca część rozsadnych osob o wolnorynkowych poglądach.
Moimi faworytami są Artur Dziambor, Dawid Lewicki i Jacek Wilk. Do Wiplera zaufania nie mam. Co do JKM to uważam, że jego co niektóre wypowiedzi zasłyszane po raz pierwszy mogą brzmieć skandalicznie, lecz są to tylko pozory. Jego intencje z pewnością nie są szkodliwe dla społeczeństwa, wręcz przeciwnie. Są jednak pewne drobne "kwiatki" jak to dislike ujął z którymi zgodzić się nie mogę, ale to własnie jego sposób wypowiedzi i radykalne poglądy sprawiły, że zainteresowałem się polityką, gdyby nie ten człowiek to dalej żyłbym w nieświadomości i głosował na mniejsze zło. To właśnie jego osobowość wybudziła całą rzeszę młodych ludzi z tego wszechobecnego marazmu. JKM nie kryje swoich poglądów i z pewnością nie sieje demagogii jak to czyni cała pseudoelita polityczna. Nie podoba mi się umniejszanie zasług Korwina bo de facto to on nadał takiego rozpędu KNP w ciągu ostatnich miesięcy. Gdyby nie jego charakterystyczne wypowiedzi to ta partia nie miałaby szans w zbliżających się wyborach, takie jest moje zdanie
red napisał/a:
ceroz, wrzucasz bardzo dużo linków, a watpię żeby komuś chciało się to oglądać. Taka ilość jest nie do strawienia dla przeciętnego forumowicza. Więc może lepiej wrzucić 1-2 filmy, bo wtedy jest szansa, że ktoś to obejrzy (to tylko taka moja rada).
Wystarczy, że obejrzą 1-2, kolejne są tylko potwierdzeniem poprzednich w nieco innym świetle
To właśnie jego osobowość wybudziła całą rzeszę młodych ludzi z tego wszechobecnego marazmu. JKM nie kryje swoich poglądów i z pewnością nie sieje demagogii jak to czyni cała pseudoelita polityczna.
Ooo to będzie to. Młodzi ludzie lubią oglądać na youtube jak co chwilę Korwin masakruje niedouczonego i prymitywnego lewaka, tudzież przedstawia perspektywę polityków siedzących w więzieniach albo płacy powiększonej o ZUS i podatek dochodowy. Z pewnością nie jest to demagogia którą łykają gimnazjaliści albo dwuleworęczni mający trudności ze znalezieniem jakiegokolwiek zajęcia.
Ooo to będzie to. Młodzi ludzie lubią oglądać na youtube jak co chwilę Korwin masakruje niedouczonego i prymitywnego lewaka, tudzież przedstawia perspektywę polityków siedzących w więzieniach albo płacy powiększonej o ZUS i podatek dochodowy. Z pewnością nie jest to demagogia którą łykają gimnazjaliści albo dwuleworęczni mający trudności ze znalezieniem jakiegokolwiek zajęcia.
Brzmisz jak to całe towarzystwo wykrzykujące jaki to Korwin jest zły, oczywiście po łebkach, ogólnikowo i bez konkretów
Rozumiem, że sympatyzujesz z którąś z partii obecnie zasiadających w sejmie. Przyszłość oceni, a tymczasem proponuję powstrzymać się od obrażania zwolenników mniejszosciowych poglądów bo źle to o Was ( przeciwnikach KNP ) świadczy
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2014-05-22, 14:51
Dla mnie głosowanie na przedstawiciela którejkolwiek z partii zasiadających w obecnym Rządzie nie ma sensu. Poza tymi partiami głosujcie na kogokolwiek, głosujcie na ludzi, głosujcie nie na pierwsze miejsca na listach (to tylko pionki z układami). I przede wszystkim, po co macie głosować na ludzi, którzy w Wieluniu się nawet nie pojawili? Głosujcie na tych, którzy są młodzi, mają wiedzę i energię i mówią o interesie Polski, a nie "wspólnoty".
W Wieluniu byl kandydat KNP Adam Woch oraz Maciej Migus z RN. Obydwojejedynki z list.
Red
Ogladales JKM z Monika Olejnik i Pawłem Kowalem? Jak dla mnie Kowal byl totalnie zenujacy. Przerywał non stop Januszowi i nie mial nic konkretnego do powiedzenia. Pomijam fakt ze Kowal współpracuje w służbach WSI i razem z gowinem sa Marionetką PO niczym Palikot w celu odebrania głosów SLD a teraz KNP. Dowodem na to jest pozew przeciwko JKMowi.
Oprócz tego PiSowskie media czyli gazeta polska i w sieci wyzywaja Janusza od ruskiego agenta. Bo według PiS kazdy kto mówi inaczej niz oni to agent.
prawda to ?/ szczególnie o ten czwarty punkcik mi sie rozchodzi
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2014-05-22, 23:35
bAN, nie znam konkretnych kandydatów z list w Wieluniu, bo głosuję w Warszawie. Ale uważam, że głosowanie na kogokolwiek z ugrupowań znajdujących się obecnie w Rządzie nie ma sensu. Trochę mi zajęło, żeby do tego dojrzeć.
Był taki filmik, który oczywiście usunięto z youtube - była to ostatnia debata przed wyborami, prowadził tow. Kraśko i Korwin zadał pytanie do posła PiS:
- Powiedział Pan. że chce Pan zreformować NATO. Jak chce Pan to zrobić? - Korwin
- Ja... Eee... - poseł Kowal
- Nie musisz odpowiadać - dało się cicho słyszeć doradzanie kolegi obok, Pana Siwca z SLD
- Ja jednak powiem to, co chciałem powiedzieć... - Kowal
Jak widać, koleżeńskie stosunki i rady, solidarność partii znajdujących się w rządzie PRZECIW partiom pozarządowym jest niepokojąca.
I utrzymuje moje zdanie, że głosowanie na kogokolwiek spoza rządu będzie lepsze niż głosowanie na kandydatów wystawionych z list PO-PIS-SLD-TR-PSL.
kandydatów z regionu co sie przysłużyli do rozwoju naszego miasta i polepszenia bytu mieszkańców
Co oni mieliby tam robić? Zabiegać o fontannę dla Wielunia? Na początek powinno się tam wysłać kogoś kto wie, jaka jest różnica między Radą Unii Europejskiej, Radą Europejską a Radą Europy. A najlepiej zostawić tych, którzy już tam są i jakoś się orientują. Nie ważne skąd są. Społecznicy, altruiści, idealiści jeśli nie wezmą się do nauki, będą tylko mięsem do głosowania dla przywódców frakcji, do których będą należeć.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2014-05-23, 14:01
PKW: "like" na Facebooku złamaniem ciszy wyborczej
"Zalajkowanie" na Facebooku profilu jednego z kandydatów do PE podczas ciszy wyborczej będzie jej złamaniem – poinformował szef Państwowej Komisji Wyborczej. Podobnie traktowane będzie np. udostępnienie jego zdjęcia. Za złamanie ciszy wyborczej grożą wysokie kary.
Jak podkreślał szef PKW Stefan Jaworski, cisza wyborcza obowiązuje także w internecie. A to oznacza, że polubienie profilu jednego z kandydatów do PE na portalu społecznościowym podczas ciszy wyborczej będzie agitacją wyborczą.
Cisza wyborcza zaczyna się w piątek o północy, a kończy w niedzielę o 21. W trakcie ciszy wyborczej nie wolno wywieszać plakatów, rozdawać ulotek, organizować spotkań związanych z wyborami, namawiać do głosowania na konkretnych kandydatów i na listy. Najwyższa grzywna - od 500 tys. zł do 1 mln zł - grozi za publikację sondaży.
W niedzielnych wyborach do Parlamentu Europejskiego wystartuje 1 277 kandydatów . Prawo do głosowania ma 30 746 468 osób; zagłosujemy w 27 664 obwodach wyborczych.
W wyborach wystartuje ostatecznie o dwie osoby mniej niż początkowo podawała PKW. Dwóch kandydatów - jeden z Europy Plus Twój Ruch, drugi z Ruchu Narodowego w okręgu podkarpackim - zrezygnowało z udziału w wyborach. Ponieważ jednak zrobili to po tym, jak karty zostały już wydrukowane, ich nazwiska będą na listach. O tym, że zrezygnowali, informować będzie odpowiednie obwieszczenie w lokalach wyborczych. Czaplicki zaznaczył, że gdyby wyborca oddał głos na jednego z tych kandydatów, jego głos będzie nieważny.
W całym kraju będą 27 664 obwody głosowania w kraju, w tym 9 722 przystosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych (w 2009 r. było ich 6 228).
Obwodów za granicą będzie 174 - MSZ zrezygnowało z lokalu wyborczego w Mali, gdzie w dniu głosowania nie będzie już polskich żołnierzy, oraz w Tajlandii z uwagi na wprowadzenie tam stanu wojennego. "Minister spraw zagranicznych uznał, że rodzi to duże niebezpieczeństwo zarówno dla naszych wyborców, jak i oczywiście dla komisji wyborczej" - powiedział sekretarz PKW.
Pięć obwodów głosowania utworzono na polskich statkach morskich: trzy na platformach wiertniczych, a dwa na statkach.
Za granicą o dopisanie do spisu wyborców zgłosiły się 34 152 osoby. Głosowanie odbędzie się w 88 krajach.
(JM)
Info: onet.pl
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum