Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-06-06, 07:41
ja z LTE w Wieluniu jestem bardzo zadowolony. Co prawda korzystam sporadycznie w Wieluniu (limit) - mam to jako rozwiązanie na wyjazdy, ale jak potrzebuję to naprawdę jest dobrze. Ale skoro pojawia się wersja bez limitu to zaczyna być naprawdę ciekawa opcja.
Zresztą w telefonie mam też LTE - zrzut z testu sprzed chwili.
Screenshot_2014-06-06-08-29-06.jpg LTE
Plik ściągnięto 109 raz(y) 75,07 KB
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Widać w Wieluniu działa to dobrze, i prawdopodobnie tak zostanie, bo klienci rozłożą się na przyszły t-mobile, orange i plus. Teraz trzeba spodziewać się konkurencyjnych ofert po łączu kablowym.
Jestem pod wrażeniem zatem jeśli chodzi o osiągi LTE.
Co do filmów w HD - 1080p przy kompresji którą stosuje YT to jakieś 2GB/godzinę jako absolutny maksimum (gdyż zmienny bitrate). Przykładowo 5 godzin nagrania z konferencji z której robiłem streaming miało koło 3,5GB. Więc nie jest tak źle, nawet jeśli jest jakiś limit.
Operator zapewnił sobie w zapisach możliwość ograniczenia prędkości także w LTE, w zasadzie… jeżeli uzna to za stosowne.
§ 2 punkt 8 b) regulaminu Promocji „POWER LTE z modemem lub routerem na 24 miesiące” w sieci Plus:
Zgodnie z rosnącym zużyciem danych przez abonenta, Polkomtel zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych w ramach usługi „LTE bez limitu” z zachowaniem różnic między klasami wskazanymi w lit. a, w tym obniżenie prędkości transmisji danych do 32 kb/s
Operator zapewnił sobie w zapisach możliwość ograniczenia prędkości także w LTE, w zasadzie… jeżeli uzna to za stosowne.
Myślę, że to jest taka furtka gdyby ktoś chciał np udostępniać torrenty non stop z przepustowością 150mbit/s i przy tym zajmował pasmo innym użytkownikom. Nie sądzę, żeby złośliwie ograniczali pasmo bez powodów. Takie oszustwo nie wytrzymałoby próby czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum