Witam.
Mam zamiar kupić skuter (przejeździłem już na 4 moto) za ok. 3500-4000
Zastanawiam się nad Peugeotem SpeedFight II i Aprili SR
Może ktoś posiada te sprzęty i mi coś o nich opowie.
Pozdrawiam.
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 182 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-02-26, 14:00
Jeśli chcesz starszy motorower to Simsona S51 sobie kup, dobre maszyny, małe spalanie, tanie i łatwo dostępne części, wiele rzeczy samemu mozesz zrobic i jaka przyjemność
Do takiego simka zakładasz cyliner 60/4 i wystarczający jest, bo 50ccm to troche mało.
Johnie230 [Usunięty]
Wysłany: 2014-03-06, 14:35
Jeżeli chodzi o Simsony to polecam raczej SR-51. Jedyną wadą tych starszych motorowerów jest to, że są strasznie głośne...
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2014-03-06, 15:54
No nie powiedziałbym, żeby Simson S51 był głośniejszy od współczesnych wynalazków z dwusuwami (i bezstopniowymi przekładaniami - ten hałas wk....a mnie bardzo).
Wysłany: 2014-03-07, 10:18
W tej granicy cenowej dostaniesz już Aprilia SR 50 bardzo dobry skuter włoskiej marki.
Mało pali max 2,5l w mieście, odpala bez problemu w niskich temperaturach, jest bezawaryjny ( jeszcze nigdy mnie nie zawiódł ), do tego ładnie się zwija i dobrze chodzi, przyspieszenie też mu chwale jak na skuter
_________________ Polecam szafy narzędziowe, które zapewnią porządek w twoim garażu. Sam mam i od razu wiecej miejsca się zrobiło.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2014-03-10, 09:53
Dla każdego kto już jeździł i chce kolejną pięćdziesiątkę/osiemdziesiątkę to polecam jakiekolwiek enduro. Najlepiej Aprilia. Zabawa jest przednia, enduro zupełnie inaczej oddaje moc i nawet taka osiemdziesiątka potrafi zaskoczyć. Poza tym pojedziesz na jakieś polne drogi czy w las i się możesz pobawić. Do tego ma biegi, dzięki czemu możesz nauczyć się czegoś więcej niż bezmyślnego odwijania manetki.
Tylko pamiętaj, że enduro wymaga większego serwisu niż jakikolwiek skuter.
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 182 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-03-13, 22:08
Sam mam Honde MTX 80 6 biegową i bardzo chwale, chociaż ciężko o niektóre części. Do jazdy w teren sie nadaje i do jazdy po lesie czy po ulicy, można się troche poduczyć jeździć biegówką i zaskakuje mocą, jest niesamowita róznica między 50 a 80ccm.
Każdy motocykl/motorower musi byc serwisowany czy to Simson czy Yamaha
może faktycznie ta Aprilia SR 50 - żaden chińczyk, więc to już jest na plus, chociaż nie ukrywam mi się ze skuterów marzy Kawasaki J300, jak dojdę do pieniędzy to z pewnością kupię sobie taką maszynę
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 240 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: przybył do Wielunia
Wysłany: 2014-06-11, 23:25
.
Wybaczcie starszemu panu ale trochę sie pogubiem ...
Co prawda teraz jeźdźę autem - ale gdybym chciał kupić skuter to na prawdę nie wiem co wybrać i co polecacie ...
???? napisał/a:
Zastanawiam się nad Peugeotem SpeedFight II i Aprili SR
Nie lepiej coś w stylu Peugeota XR7, Yamahy TZR czy Aprili RS?
W tym przedziale cenowym kupisz np.Yamahe DT80/50
W tej granicy cenowej dostaniesz już Aprilia SR 50 bardzo dobry skuter włoskiej marki.
Dla każdego kto już jeździł i chce kolejną pięćdziesiątkę/osiemdziesiątkę to polecam jakiekolwiek enduro. Najlepiej Aprilia.
Sam mam Honde MTX 80 6 biegową i bardzo chwalę
Chyba jednakc pozostanę przy swoim autku 1,8 z turbodoładowaniem ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum