1. To chyba dobrze że JKM chce obcięcia świadczeń społecznych, żeby oszczędzać pieniądze? Węgry podałem jako przykład opodatkowania banków, które w Polsce moim zdaniem mają zbyt dobrze tak samo jak inne zagraniczne firmy. Nie płacą w ogóle dochodowego a ty mając swoją firmę musisz płacić.
Banki zapłaciły w 2008r 3,3 mld podatku dochodowego CIT. Firmy "zagraniczne" płacą tak samo jak polskie a zwolnienie zależne jest od stref ekonomicznych
Mateusz napisał/a:
W każdym kraju jest wiele rozwiązań, jedne są w mojej ocenie dobre a inne nie. W Wielkiej Brytanii masz bardzo dobre ustawodawstwo co do zakładania firm prowadzenia działalności.
Jest, bo w GB jest spory kapitał. W Polsce opodatkowana jest praca (z powodu braku kapitału), stąd brak możliwości zwiększenia np kwoty wolnej.
Mateusz napisał/a:
W Holandii są prywatne ubezpieczenia medyczne i ludzi stać na to a nie komuna i biurokracja jak NFZ.(za która płacisz bo Ci odciągają składki)
W Holandii ubezpieczenie jest obowiązkowe tak jak Polsce(tak samo odciągają składki).
Mateusz, przykro mi, ale nie napisałeś w swoim poście słowa prawdy, co jak widać można łatwo zweryfikować. Prawie jak GW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum