Wysłany: 2014-06-17, 21:09 Soczewki kontaktowe. Który salon wybrać
Jak w temacie. Który salon jest najtańszy jeżeli chodzi o badania i soczewki? Do wyboru mam chyba tylko 3, na sieradzkiej, na zamenhofa i na śląskiej. Chyba że gdzieś jeszcze jest jakiś salon o którym nie wiem. Jestem zielony jeżeli chodzi o soczewki więc jeżeli ktoś mógłby mi udzielić paru wskazówek i porad na ten temat to byłbym wdzięczny.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2014-06-17, 21:49
Na Śląskiej są dwa, prawie obok siebie, kolejny jest na 18 stycznia blisko Eskulapa.
Na Zamenhofa ceny są z kosmosu, nie wiem jak z soczewkami ale oprawki i szkła brak słów.
Raczej szukałbym dobrego okulisty a niekoniecznie salonu optycznego, no chyba że wada jest prosta i dobór soczewek jest formalnością.
Soczewki od kilkunastu lat kupuję przez internet. Początkowo z powodu dostępności i kosmicznych cen w Wieluniu, a teraz to już chyba z wygody i przyzwyczajenia.
_________________ Nie możemy kochać domu, który nie ma swego oblicza i w którym kroki są pozbawione sensu.
-Antoine de Saint-Exupery
http://powiatkepno.blogspot.com/
I po bólu. Byłem w każdym salonie żeby porównać ceny, najtaniej jest na śląskiej i na...zamenhofa. Badanie 70zł plus soczewki miesięczne 32zł i płyn 20zł. Nie rozumiem tego odradzania na forach soczewek. Nie czuje ich, nie widać ich, wygodnie i w końcu wszystko widzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum