Wysłany: 2014-07-30, 16:40 Tablet z Androidem czy z Windowsem 8.1?
Pytanie do posiadaczy tabletów.
Jaki zakupić tablet? Z Androidem czy Windowsem? Możecie coś polecić?
Ma służyć do internetu, od czasu do czasu jakiś film czy gra. Wszelkie sugestie mile widziane.
Odpuść sobie androida dobrze ci radze. Mam asusa tablet od 2 lat i samo urządzenie jest ok natomiast system to syf i kaszan ogromny. Kup sobie na windowsie, na którym zrobisz to samo co na pc bez problemów. Ta sama kasa a dużo praktyczniejsze. Nie biore pod uwagę tabletów za 300zł bo to nadaje się "według mnie" dla dzieci aby się bawiły i tyle.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2014-07-30, 19:27
Windows to syf....
Tylko Android i to w wersji min. 4.0 starsze nie nadają się na tablety tylko do telefonów.
Jeśli ma służyć tylko i wyłącznie do internetu czy filmów to wystarczy taki za 400 zł.
Tak naprawdę to we wszystkich są te same podzespoły, różnią się tylko jakością wykonania, poczytaj opinie i testy tanich tabletów bo bardzo często okazuje się,
że oferują to samo co "super wypasione i drogie" firmówki Samsunga czy Lenovo.
Widzicie panowie, a ja uważam że nie ma lepszego interfejsu na dotyk niż kafelki w Windowsie. Spójny interfejs, każda aplikacja zrobiona według tego samego schematu, te same gesty, umiejscowienie menu itd. Ba, nie ma innego systemu który jednocześnie jest dostosowany do obsługi palcem i ma możliwość odpalenia klasycznego programu "jakby coś wypadło".
Ból jest z ceną i raczej małą ilością gier w sklepie. Ale za to ilość crapware jest nieporównywalnie mniejsza niż w Androidzie jak i iOS.
Zależy ile chcesz wydać. Jak <500 to w grę wchodzi raczej tylko Android. Jestem coraz większym przeciwnikiem tego systemu gdyż nawet modyfikowane systemy coraz bardziej mulą, a w dolnej półce co urządzenie to trafi się jakiś dziwny przypadek, taki jak choćby prostokątne piksele w niektórych tabletach za 200-300zł(!).
Mar-Com, wybacz, ale
Cytat:
jedno i drugie to syf
jest tak dogłębną i podpartą argumentami tezą że aż pobiegłem wyrzucić mój tablet (Dell XPS10) przez okno aby się tym syfem nie zarazić.
Panowie, regulamin 2.1, szczególnie punkt D. Zamiast epitetów wyciagniętych... z rękawa, podajcie jakieś uzasadnione argumenty. Więcej o chorobach wenerycznych w dziale o komputerach czytać tu nie mam zamiaru.
Z tego co trochę czytałem:
- jeśli do zabawy, internetu itp to starczy Android,
- jeśli do pracy to raczej Windows.
A jeśli chodzi o ceny i markowe produkty to też bym nie przesadzał - nie mówię o skrajnościach za 200 zł, ale wg mnie tablet do zabawy za 1500 zł to spora przesada.
z drugiej jednak strony , jakbym miał dać za tablet 1500 zł , to już chyba raczej bym dołożył i kupił notebooka 13,3 " bo 10,1" to trochę mało - wszystko zależy jeszcze do czego to ma być
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Dziecko mi rośnie i coraz trudniej dopchać mi się do komputera . Stąd wpadłem na pomysł, że może tablet. Raczej coś większego niż mniejszego... można jakiś film albo zdjęcia wygodnie w łóżku leżąc obejrzeć, zagrać w pokerka online, czy choćby posłuchać muzyki.
Zastanawiam się tylko nad system. Stąd moje pytanie.
Dziękuję za sugestie.
Ja od pół roku używam Lenovo S3000 10.1" z androidem i jest naprawdę godny polecenia, kupiłem za 899zł w Neonet, ma modem 3G, dokupiłem Aero2 i poza domem mam neta za free.
Ja od pół roku używam Lenovo S3000 10.1" z androidem i jest naprawdę godny polecenia, kupiłem za 899zł w Neonet, ma modem 3G, dokupiłem Aero2 i poza domem mam neta za free.
Na Allegro widzę po 749 zł i pewnie chodzi Ci o S6000?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-08-01, 09:37
mcdek napisał/a:
Ciężko zastąpić pc tabletem. Proponuję jakiś netbook 11,6 cali - x200ma, f200ma.
To samo miałem powiedzieć Gdybym miał wywalić ok. 1 tys. to postawiłbym na netbooka.
Żona ma (też nie może się dopchać do laptopa ) GOCLEVER-a TAB R83.2, co prawda użytkuje to już chyba trzeci rok, ale w tym czasie dwa razy był w serwisie (na gwarancji). No i co jakiś czas resecik jest robiony. Produkt typowo do zabawy
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum