Atrybut ID 184 ( B8 ) End-to-End Error Ten atrybut jest częścią technologii HP w wersji S.M.A.R.T. IV generacji i informuje ,że na drodze pomiędzy pamięcią podręczna buforem a dyskiem nastąpiły błędy. Krytyczny: Tak (Im niższa wartość tym lepiej)
Kopiować dane póki się da i dysk do kosza. Chyba że ma jeszcze gwarancję, to na RMA możesz odesłać, sprawdź tutaj:
http://support.seagate.co...tion.jsp?form=0
Mnie ostatnio wymienili dysk w którym głowice się zacięły na talerzach, a tu jest to uszkodzenie elektroniki które nie może powstać z twojej winy - więc IMO wymiana bezproblemowa będzie.
Jest to parametr krytyczny, co oznacza że każda zmiana = kosz. Tu odnotował 150 wystąpień błędu, a to oznacza że nie jest to jakieś jednorazowe zakłócenie pracy, i na pewno nie stało się teraz.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2013-12-18, 11:47
A no właśnie też tak myślałam. On twierdzi, że nic takiego nie widział, dysk jest po sformatowaniu, więc pusty z systemem.
No nic, niech zabiera dysk i oddaje kasę. Wielkie dzięki za pomoc
Wysłany: 2014-08-07, 11:44
Nie będę zakładała nowego tematu więc dopisuję tutaj.
Wiem, że zielona dioda na płycie oznacza że jest zasilana.
Podłączyłam zasilacz a komputer ani drgnie, tylko ta dioda świeci. Co zrobiłam nie tak ?
Czy jeśliby się okazało że karta graficzna padła, to powinien z automatu uruchomić się ze zintegrowanej ? (po wyjęciu uszkodzonej)
Nie będę zakładała nowego tematu więc dopisuję tutaj.
Wiem, że zielona dioda na płycie oznacza że jest zasilana.
Podłączyłam zasilacz a komputer ani drgnie, tylko ta dioda świeci. Co zrobiłam nie tak ?
Czy jeśliby się okazało że karta graficzna padła, to powinien z automatu uruchomić się ze zintegrowanej ? (po wyjęciu uszkodzonej)
Mam płytę asus P5E-VM SE.
Zrób reset bios albo wyjmij na moment baterię. Wtedy na pewno zadziała zintegrowana.
odlacz wszystkie urzadzenia od zasilacza, zostaw tylko podłaczona plyte glowna i zobacz czy sie płyta "podniesie" jesli nie to wychodzi na zasilacz lub plyte,
wiec najlepiej podłacz inny zasilacz i nie kombinuj ze starym
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Wysłany: 2014-08-08, 13:31
Dziękuje bardzo za porady. Postanowiłam że kupie nową obudowę już z zasilaczem bo ta i tak jest za mała i musi być non stop otwarta bo wszystko się gotuje.
Wysłany: 2014-08-20, 10:40
No i wielka D. Potrzebuję kogoś kto podłączy mi kabelki do płyty. Nie potrafię tego zrobić a komputer mimo nowego zasilacza dalej nie rusza. Oczywiście nie za darmo, byłby ktoś chętny ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum