Wziąłem sprzęt na testy. Około 13.00 pokazywało mi w granicach 17Mb/s. Obecnie jakieś 6-8 Mb/s. Na routerze HUAWEI B593s mam praktycznie cały czas jedna kreskę. Czasami skacze do dwóch.
słaby upload jak na Wieluń, jutro jadę w takie miejsce (las dookoła) testy robić, gdzie miałem download 0,4 Mb/s a upload 2,0 Mb/s, ciekaw jestem czy podgląd z kamer będzie działać
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Ja mam prędkość przy dobrych warunkach HSPA 15Mb/s max i upload 0,8Mbs w Play, ale to na antenie zewnętrznej MIMO zysk 15dB. Parametry odbioru to -85do -99 dB z tym że 2-3 kreski na routerze i odległość od nadajnika jakieś 11km.
Prędkość często jest trochę niższa.
Zanim ktoś z was się zdecyduje na Play, dodam że router ZTE MF28D wiesza się często i dobrze go wymienić w salonie w ramach gwarancji.ch
Ktoś z was korzysta z anten zewnętrznych?
Zastanawiam się nad wymianą tej co mam na "satelitę" gdzie zysk mocy jest na poziomie 24dB zamiast obecnych 15dB.
Ja mam zewnętrzną tego typu:
http://allegro.pl/antena-...4522315837.html
Download poszedł w górę z 6-16 Mb/s do 14-25, a czasami jest i ponad 30+
Upload z 0.8Mb/s do 4-12
RSRP (dBm): z -110 na -92
Natomiast na routerze HUAWEI-B593s-22 były zazwyczaj 2 kreski to obecnie są 4. Chodzi to obecnie o wiele stabilniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum