Zresztą zapewne w tej chwili SEZAM będzie sklepem z najświeższym mięsem żeby się taka wpadka nie przydarzyła po raz drugi. Więc jak po mięso to tylko do PSSu teraz
Marzenia ściętej głowy... Sklepik walczy o przetrwanie i nie może sobie pozwolić na wyrzucanie kilkudziesięciu procent mięsa, więc po prostu będą myli uważniej...
Moim zdaniem właściciel Sezamu dobrze wiedział jakie mieso sie sprzedaje. A pracownik mial pecha bo sie kurczak nie dopiekl i robaki było widać. Tak by sie upiekly.
Dostawcą mięsa do tego stoiska z robakami byla firma z Sienca. Ciekawe czy towar który od nich dotarł byl świeży czy był taki specjalnie pod budki z grillowanym kurczakiem.
Teraz pewnie zacznie sie próba ukrycia sprawy i sam prezes za propozycje korupcji pozostanie nietykalny. W końcu nie takie sprawy juz ucichły. (Np. Sędzia Milewski który układał skład sędziowski ws AmberGold)
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2014-08-17, 14:14
Mateusz napisał/a:
Moim zdaniem właściciel Sezamu dobrze wiedział jakie mieso sie sprzedaje. A pracownik mial pecha bo sie kurczak nie dopiekl i robaki było widać. Tak by sie upiekly.
No chyba mi nie wmówisz, że kurczak który lekko był w piekarniku 1,5 h miał w sobie jeszcze żywe larwy ?
Ten kurczak był odgrzewany i zapewne nie raz, mało tego , musiał leżeć długo w miejscu gdzie były muchy.
Ja piernicze nie ręczyłabym za siebie jakbym to ja takie coś kupiła
AmberGold a wieluński zrobaczany kurczak. Fantazja tu co niektórych ponosi
a do Ciebie wszechwiedzący kolego mam małą rade. zamiast oceniać wszystkich wokół radził bym sie ustosunkować do zarzutów Pat44-a z jednego z tematów bo to troszke nie tak obsrawać kogoś mając swoje za uszami
ale jakie to polskie.
przestań. Póki nie ma żony bez intercyzy to jest tylko wyłącznie jedynie JEGO osobista sprawa.
AmberGold a wieluński zrobaczany kurczak. Fantazja tu co niektórych ponosi
a do Ciebie wszechwiedzący kolego mam małą rade. zamiast oceniać wszystkich wokół radził bym sie ustosunkować do zarzutów Pat44-a z jednego z tematów bo to troszke nie tak obsrawać kogoś mając swoje za uszami
ale jakie to polskie.
przestań. Póki nie ma żony bez intercyzy to jest tylko wyłącznie jedynie JEGO osobista sprawa.
Jego i Państwowej Inspekcji Pracy... Pobieranie opłat za pośrednictwo pracy to kary od mandatu (od ręki do 5 tys. zł), po sądowy zakaz prowadzenia działalności i pozbawienie wolności w przypadku uporczywego działania wbrew prawu. Tylko czekać, aż ktoś się w końcu wkurzy i zechce dochodzić zwrotu "opłaty". Ci, którzy naprawdę pośredniczą w pracy dostają prowizje od pracodawców za znalezienie właściwych pracowników.
A co do "afery", to jest to jaka metropolia, taki AmberGold Zresztą, parę osób mogłoby potwierdzić, że dziennikarze przestają się interesować jeśli wykupić parę reklam. Nawet duże redakcje i stacje telewizyjne w ten sposób funkcjonują. Tyle, że większość jest za cwana, żeby dać się na tym złapać, a Prezes miał pecha, że dał się nagrać. Na żarciu, jeżeli nie znasz sprzedawcy lub jesteś dla niego niemiły, nadziać można się wszędzie. Nawet w najlepszych knajpach w Warszawie przecież pluskwy były
Wieluń Gate, Bednarek Gate a może Kurczak Gate, myślę, że czas najwyższy aby w tej sprawie wypowiedział się Barack Obama, zastanawiam się też czy Cameron skrócił urlop ze względu na egzekucję dziennikarza czy robaki w kurczaku z PSS-u w Wieluniu? W Warszafce nagrywaja to dlaczego nie można było przenieść tych doskonałych rozwiązań do Wielunia? Dlaczego policja jeszcze nie wyprowadziła Włodka z jego gabinetu w kajdanach a Rajch nie cyknął 10 fotek? - mógłby w ten sposób dziesięciokrotnie zwiększyć nakład. Jak słyszę o tych sensacjach Kulis Powiatu to ręce mi opadają a głupi ludzie jeszcze za to płacą. Ludzie w jakich czasach my żyjemy? Jak sprzedali mi kiedyś śmierdzącą karkówkę w jednym ze sklepów i teściowa mnie pogoniła, to następnym razem jak kupowałem poprosiłem grzecznie Panią sprzedawczynię aby nie narażała mnie na nieprzyjemności ze strony teściowej i od tej pory kłaniają mi się w pas i nigdy więcej nie dostałem nieświeżego mięsa.
W czasach kiedy postrzeganie jednych ogranicza się po własny sedes , a postrzeganie innych ( w tym Rajcha ) po górnolotnie pojęty interes społeczny. Naczelny Kulis mógł " połasić" się na marne kila tysi " na reklamę ". Myślisz ze ewentualny wzrost sprzedaży numeru pokryłby " utracone dochody " ?
W czasach kiedy postrzeganie jednych ogranicza się po własny sedes , a postrzeganie innych ( w tym Rajcha ) po górnolotnie pojęty interes społeczny. Naczelny Kulis mógł " połasić" się na marne kila tysi " na reklamę ". Myślisz ze ewentualny wzrost sprzedaży numeru pokryłby " utracone dochody " ?
Skąd takie stwierdzenie ?
Moja trzymiesięczna "przygoda" z kamerą dla Kulis została zakończona w marcu
Ja jestem podpisany z imienia i nazwiska ( zobacz stopkę ) i wypowiadam się w własnym imieniu.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-08-21, 09:50
zbigie, media generalnie powstały po to, aby informować społeczeństwo o wszystkim co się wokół nas dzieje. A sprawa "nadziewanego kurczaka" jest o tyle istotna, że nie o nadzienie tu chodzi a o fakt co stało się po tym, czyli niejasne (pewnie niezgodne z prawem) zachowanie prezesa. Jeśli to według Ciebie jest niegodne uwagi
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2014-08-21, 20:41
Dziwi mnie, że nigdzie nie pokazuje się paragonu poświadczającego zakup właśnie w tym sklepie właśnie tego kurczaka. Co najmniej nie widziałem w żadnym materiale.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum