Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-08-26, 12:21 Wipler i Michalkiewicz w Wieluniu
Mam przyjemność zaprosić na spotkanie z posłem Przemysławem Wiplerem które odbędzie się 19 września o godzinie 20:00 w Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiebiorców, ul. Targowa 1.
Dwa tygodnie wcześniej rónież w Cechu przy ul. Targowej 1 tym razem od godziny 17:00 mamy zaszczyt gościć publicystę Stanisława Michalkiewicza. Temat prelekcji: Polska wobec strategicznych partnerów.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-08-29, 14:12
Chcesz się założyć o butelkę dobrej whisky, że nic takiego nie miało miejsca? Myślę, że o drugą założy się sam zainteresowany.
W każdym razie zapraszam Cię Gregg Sparrow na spotkanie z posłem który jako jedyny w tej kadencji nie głosował za podwyżką podatków. Zapewniam, że będzie możliwość rozmowy posłem Wiplerem, który odpowie na Twoje pytania.
Informacje
Stanisław Andrzej Michalkiewicz – polski prawnik, nauczyciel akademicki, eseista, publicysta, polityk i autor książek o tematyce społeczno-politycznej. Działacz opozycji w PRL.
Temat spotkania:
Polska wobec strategicznych partnerów
Nie zrozumiałeś intencji - choćbyśmy nie wiem jak trafionych argumentów używali, choćbyśmy tylko o tym pisali, nie będzie to miało przełożenia na wyniki wyborów - zauważ, że w temacie polityki wypowiada się raptem kilkadziesiąt osób, które porównując wyniki ankiet i wyborów są odwrotnością pojęcia reprezentatywności społeczeństwa.
Otóż sądząc po zainteresowaniu tym tematem obawiam się, że jeżeli faktycznie wyniki ankiet na forum są zupełnie inne niż w wyborach (czy to samorządowych, czy parlamentarnych), to co najwyżej obecnie zamiast PO w forumowych ankietach wygrywa PiS lub SLD, a w przeszłości mogło być odwrotnie. Świadczy to o tym, że świadomość użytkowników forum jest niewielka. Podobnie jak wiara w to, że cokolwiek może się zmienić.
Natomiast krótka wypowiedź użytkownika Gregg Sparrow świadczy o tym, że wielokrotnie powtórzona prawda medialna staje się prawdą. Dziwi mnie bezkrytyczne podejście ludzi do tego co słyszą w mediach głównego nurtu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum