Gregg, jesteś ostatnią osobą, która powinna w tym wątku zabrać głos. Odwalasz stronnicza prywatę. Zanim wytkniesz mi naruszenia regulaminu może najpierw usuń SWOJE posty z wycieczkami osobistymi, nie na temat czy obrażające innych użytkowników? Przypomnę, że w wątku o kulisach, to ty zacząłeś pyskówkę z użytkownikami.
Ferbik napisał/a:
moona, załóż sobie własne forum i tam sobie oceniaj, które posty są mądre a które nie. A tymczasem zostaw to nam. Istniejemy już ponad 10 lat i niejeden nam wróżył szybki koniec, jakoś słabe te wróżby. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma i albo się dostosowujecie, albo droga wolna. My robimy to społecznie, nikt nam za prowadzenie forum nie płaci, a jeszcze niektórzy urządzają sobie po nas jazdy. To jest takie hobby?
Robienie czegokolwiek społecznie ani nie zwalnia od elementarnej rzetelności i uczciwości, ani nie usprawiedliwia arogancji i chamstwa. Może i dobrze, że robicie to społecznie, bo w prywatnej firmie niektórzy wylecieliby dyscyplinarnie za takie odpały i odzywki do użytkowników. Nie wiem czy zauważyliście, ale przez taką arogancję to forum umiera - jest coraz mniej postów, tematów, niektóre wątki umierają po 1-2 dniach. A jazdy niektórzy sobie po was urządzają, bo dajecie d... Odwalanie przez was prywaty i zwykłe chamstwo jest powodem pretensji, a nie czyjeś widzimisię czy nuda. Nie jest ci Ferbik nawet odrobinę głupio przez sprawę Urodzinki i Moony?
Popieram urodzinkę, popatrzcie na link w sigu moderatora "red". Skoro nie może być reklam, to przykład powinien iść z góry.
Reklama była uzgodniona z administracją - zgodnie z zapisem regulaminu. Również jeśli będzie taka wola administracji, to zostanie ona usunięta.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale pisał o tym już Gregg - po jego wyjaśnieniach zamknąłem mordę.
A ktoś z administracji podejmie temat, w sensie Jaro, który mimo, że sam zakładał to forum i miałby większe powody do zadzierania nosa, to jednak jakoś potrafi zwrócić uwagę grzecznie i nie wymyślając absurdalnych powodów? Czy może znów usłyszę jedynie kolejne osobiste wycieczki i pogróżki od Ferbika? Czy moderator pisząc na forum występuje jako moderator, czy jako użytkownik? Czy w którymkolwiek z tych przypadków obowiązuje regulamin i inny moderator ma obowiązek usunąć niewłaściwe posty?
Dla jasności sprawy.
Każdego w jednakowy sposób na tym forum obowiązuje ustanowiony regulamin.
Pomimo, że *moderatorzy posiadają większe uprawnienia od zwykłych użytkowników z uwagi na piastowane funkcje, to nie ma wśród nich równych i równiejszych. To oni zarządzają treścią publikowaną przez użytkowników i to ich ocenie pozostawiamy merytorykę pisanych postów.
Oczywiście nie każdy musi się zgadzać z ich oceną i do tego stworzony został temat zażaleń do Administratora/Moderatora i to w nim rozstrzygamy wszelkie spory na lini Moderator/User.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-09-14, 11:19
Z wątku Burmistrz 2014
miko 005 napisał/a:
Wszystko inne w sposób jawny, bądź przynajmniej niezrozumiały eliminujemy.
Wskaż proszę drogi miko 005 co takiego zostało usunięte z wątku o Burmistrzu 2014 co dotyczyłoby wyborów... i co konkretnie jest dla Ciebie niezrozumiałe?
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-09-14, 12:00
ourson napisał/a:
Wskaż proszę drogi miko 005 co takiego zostało usunięte z wątku o Burmistrzu 2014 co dotyczyłoby wyborów... i co konkretnie jest dla Ciebie niezrozumiałe?
red napisał/a:
Na prośbę osób zainteresowanych, kontrowersyjne wpisy zostały tymczasowo przeniesione w bezpieczne miejsce. Proszę o merytoryczne kontynuowanie dyskusji.
- red
I jeszcze kilka postów usuniętych przez Ciebie.
Absolutnie nie mam zamiaru ani chęci roztrząsać tego wątku. Ja jestem tu tylko zwykłym użytkownikiem, który musi dostosować się do ... regulaminu.
Widzisz ourson, ktoś założył temat dotyczący wyborów tylko w jednym celu (wspomniałem tam o tym), ktoś inny próbuje odbijać piłeczkę w drugą stronę, rodzi się dyskusja, którą ucinacie bo ... nie w temacie. Akceptuję to, ale mogę wyrazić swoją dezaprobatę, prawda?
To tyle, EOT.
PS. Tak jak napisałem w SB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-09-14, 14:18
miko 005 napisał/a:
Widzisz ourson, ktoś założył temat dotyczący wyborów tylko w jednym celu (wspomniałem tam o tym), ktoś inny próbuje odbijać piłeczkę w drugą stronę, rodzi się dyskusja, którą ucinacie bo ... nie w temacie. Akceptuję to, ale mogę wyrazić swoją dezaprobatę, prawda?
Oczywiście że możesz. Tylko dobrze byłoby żeby ta dezaprobata miała jakieś podstawy w faktach.
A fakty są takie że w pierwszej kolejności usunięte zostały posty dotyczące pomówienia o posiadanie nieślubnego dziecka. Posty są zachowane a ich treść może zostać przekazana odpowiednim organom jeśli tylko poszkodowany Janusz Antczak wyrazi chęć na dochodzenie swoich praw w sądzie.
Jeśli piszesz o kilku postach usuniętych w późniejszym czasie to wg mnie były tylko dwa takie posty. I oba nie miały nic wspólnego z tematem wyborów.
Jeśli twierdzisz że wątek jest moderowany jedynie "pod krytykę burmistrza Antczaka" to wskaż proszę choć jeden przypadek usunięcia postu który by to potwierdzał...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-09-14, 21:23
Założyłem temat i na samym wstępie pytałem o pozytywne i negatywne opinie podsumowujące ostatnie 4 lata burmistrza. Prosiłem wielokrotnie o dyskusję na argumenty. Pojawiło się kilka osób które negatywnie oceniły różne aspekty ostatniej kadencji. Do tego w temacie mowa o 4 kandydatach.
Nikt nie jest w stanie do tej pory napisać nic pozytywnego o pracy burmistrza. Czy zatem to jest powód by uważać, że założyłem temat tylko pod kątem ataku ostatnich 4 lat i negatywnej oceny burmistrza Antczaka?
Spodziewałem się, że na moderatora wybiera się kogoś, kto pyskówki powstrzymuje, a nie wszczyna.
Zdegradować! Korzystniej byłoby dla samych moderatorów, gdyby posiadali odrębne loginy do moderacji. A tak moderator niepotrzebnie koguci w dyskusji. Dotyczy to w szczególności towarzysza red
Scaliłem z wątku o wyborach burmistrza.
red
Ostatnio zmieniony przez red 2014-10-24, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum