Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-10-12, 19:50
Jaro napisał/a:
Pochwal się tymi odpowiedziami, tylko o takiej treści jakiej otrzymałeś.
Jaro czy ty naprawdę myślisz, że nie mam co robić i wymyślam sobie te rzeczy. Proszę sprawdź forum dokładniej, a znajdziesz wszystko.
Wrzuciłem wtedy oryginalne skany z odpowiedzią, pisałem po jakim czasie ją dostałem i bodaj wspomniałem jaki był wielki problem burmistrza by odpowiedzieć na miejscu, od ręki na te pytania.
Jedno dotyczyło wydatków na promocję, kolejne chyba kwesti koncesji na sprzedaż alkoholu, ale wszystko tu jest na forum więc można odszukać.
To co z tymi wizytami? Po co wyjeżdża po 9 osób? To jest orszak weselników czy delegacja gminy która jedzie w jakimś konkretnym interesie miasta?
EDIT: UM nie odpowiada na e-maile z zapytaniami dot. wyjazdu do Francji nawet lokalnym mediom, ale w internecie już można znaleźć pojedyncze zdjęcia.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-10-14, 21:40
Zwłaszcza jak ktoś tworzy biuro współpracy i komunikacji które ma na celu rzekomo usprawnienie kontaktu i wydaje na to trochę publicznych pieniędzy. Gdzie tu sens, logika i gospodarskie wydawanie pieniędzy gminnych?
To, że ktoś jest na urlopie to nie znaczy, że nie może pracować. A w tym, że burmistrz zabrał sołtysów, nie widzę absolutnie nic złego. W końcu jak jest miejsce w samochodzie, to trzeba je wykorzystać gospodarnie. Bardzo dobry ruch, sam też bym zabrał podwładnych na wycieczkę gdyby była taka okazja. Na pewno wpłynie to pozytywnie na współpracę w gminie.
Oczywiście pobyt na urlopie macierzyńskim nie oznacza zakazu pracy, aczkolwiek może trochę dziwić, że ktoś nie pracuje w urzędzie ale jedzie na "służbową wycieczkę"...
Duży musi mieć burmistrz ten samochód skoro zabrał tylu sołtysów. I to tak dziwnie się złożyło, że przed samymi wyborami. Poza tym taki wyjazd to nie tylko koszt miejsca w samochodzie.
A swoją drogą ciekawy jestem na co takiego pozytywnego przekładają się te wyjazdy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Lut 2012 Posty: 75 Piwa: 3/1 Skąd: Stąd
Wysłany: 2014-10-18, 21:34
Burmistrz Antczak , pokazal na co go stac "zwieksza liczbe populacji ludnosci" w regionie lodzkim.A nasze miasto bylo i bedzie jednym z najpieknieszych w woj. LODZ. I nie nalezy nas porywnowac z Radomskiem czy Dzialoszynem , a jeszcze bardzidj z Wieruszowem . Mamy wyzsze aspiracje ! Czyz nie?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Lut 2012 Posty: 75 Piwa: 3/1 Skąd: Stąd
Wysłany: 2014-11-14, 23:13
Konczace sie rzady obecnego ratusza chcialbym porownac do wieczornego spaceru po parku im Zwirki i Wigury, a raczej do tego co leci z drzew na przechodniow wieczorowa pora.Dla nie wtajemniczonych napisze, ze to ptasie odchody. I to pod nosem naszych wlodarzy i samorzadowcow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum