Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2014-10-30, 13:41
Możliwość zorganizowania np urodzin, na których będą zapewnione atrakcje inne niż jedzenie, figloraj czy baloniki. Jakieś zabawy dostosowane do wieku dzieci, czy coś podobnego.
Napiszę trochę przewrotnie - wg mnie potrzebą lokalnych rodziców jest dobra praca za przyzwoite pieniądze. Bo jeśli to będzie, to resztę się jakoś zorganizuje
Ferbik, chodzi mi o to, że chciałabym coś zorganizować w Wieluniu, jednakże jak myślę moje propozycje są nietrafione np. imprezy dla dzieci za darmo lub za niewielkie pieniądze typu 4zł/ za dwie godziny. Może po prostu ta oferta jest nasycona w Wieluniu, a ja popełniam błędy.
Dlatego postanowiłam dowiedzieć się więcej na ten temat. Może powinnam zmienić swoje zdanie.
Chciałabym dowiedzieć się, czego brakuje tu dla dzieci.
Czytając konstruktywne opinie osób z tego forum chciałam wybrać wlaściwą drogę dla mojej placówki.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-10-31, 10:10
red napisał/a:
wg mnie potrzebą lokalnych rodziców jest dobra praca za przyzwoite pieniądze.
Ty jako lokalny przedsiębiorca (bo tak pewnie można cię nazwać) najlepiej wiesz ile zarabiają ludzie zatrudnieni u takowych i na ile im to wystarcza.
Z resztą się zgadzam, będą wystarczające pieniądze, będzie znośnie
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Oj przesadzacie. Jak dla mnie pytanie jest konkretne i zrozumiałe. Nie piszcie że to jest kwestia finansów ponieważ znam wielu rodziców którzy chętnie za dobrą rozrywkę dla dzieci zapłacą bo pewne sprawy są bezcenne. Tak - finanse są często ograniczeniem ale nie mówimy tu o codziennych wyjściach danej rodziny a w naszym mieście i okręgu żyje przynajmniej 25 tys. mieszkańców <tylko ile z tego to Małoletni?;-)> I zawsze jest przed, po albo w trakcie wyborów politycznych. Czego brakuje? Na pewno Klubu Malucha gdzie możesz przychodzić z dziećmi poniżej wieku przedszkolnego aktywnie pod okiem animatora spędzić załóżmy 2-godzinki w tygodniu. Nie ma w Wieluniu dobrego figloraju - byłabym pierwszym klientem (z Małym Człowiekiem). I jeżeli cennik w takowym lokalu byłby odpowiedni to i chętni na urodziny by się znaleźli, bo taką imprezę robisz Dziecku raz w roku. Tylko wszystko to jeżeli nie będzie na odpowiednio interesującym poziomie to nie wypali... A jeśli mam fantazjować to nie ma kawiarni z rewelacyjnym capucino gdzie Mamuśki mogą pogadać a obok jest mały, funkcjonalny kącik dla Dziecka....
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-11-01, 22:40
kornelia, nie pisz proszę posta pod postem. Użyj opcji "zmień"
malgosia.k, myślę że powodów niskiego zainteresowania jest kilka...
pierwsze to pewnie najbardziej prozaiczne - rodzice nie wiedzą że takie imprezy mają miejsce... nie wiem jakimi kanałami "rozpuszczasz wici" o takich spotkaniach...
ale też pewnie część z nich uważa, że jak taka impreza jest za darmo to "coś z nią jest nie tak"... albo to jakaś promocja albo nie warte żeby tam iść...
Nie wydaje mi się natomiast aby Wieluń był jakoś szczególnie nasycony tego rodzaju ofertą...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
ourson dzięki za upomnienie w sprawach organizacyjnych wypowiedzi
Całkowicie zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Gdzie Rodzice mogą szukać takich informacji? Ja znajduje tylko spotkania (np. Mikołajkowe) w Miejskiej Bibliotece, gdzie nawiasem mówiąc dział dziecięcy jest przystosowany wizualnie i merytorycznie świetnie dla Dzieciaków. Informacje te szukam na stronie biblioteki.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2014-11-02, 11:22
Moja córa zawsze imprezy bierze na słuch, bo nigdy o żadnych nie wiemy, chyba, że organizuje je miasto, no to jakoś tam stara się reklamować, że coś będzie.
Całkiem niedawno była taka w DM ie . Widziałam jak dzieci stały na Okólnej i nasłuchiwały skąd te odgłosy i szły za nimi Pojęcia nie mam gdzie była informacja że odbędzie się cos przy hurtowni, nie każdy słucha RZW.
Już dawno zastanawiałam się nad urodzinami dla dzieci, tym bardziej, że metoda Montessori podpowiada fajne unikatowe pomysły.
Informacje o organizowanych imprezach zawsze podawane są na naszej stronie www.odkrywcy-wiedzy.pl i na tym forum, dość często poprzez RZW i ulotki.
Zastanawiam się także nad zorganizowaniem grupy wsparcia rodziców, gdzie przy dobrej kawie i ciastku moglibyśmy porozmawiać o naszych radościach, troskach, wymienić się poglądami, a także ubrankami, z których dzieci już wyrosły.
Mam na myśli również warsztaty świąteczne, podczas których rodzic z dzieckiem mógłby zrobić fajną ozdobę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum