A tak nawiasem to dlaczego właśnie rower?? Przecież jest tyle jeszcze innych sportów, które też można uprawiać rekreacyjnie i znacznie lepiej poprawiają kondycję fizyczną i sprawność, a przede wszystkim pomagają dbać o zdrowie. Można również biegać, pływać, chodzić na siłownię, czy aerobik, oraz różnego rodzaju sporty drużynowe: koszykówka, siatkówka, piłka nożna. Więc dlaczego rower??
Można również biegać, pływać, chodzić na siłownię, czy aerobik,
to jest po prostu na dłuższą metę nudne, bo wykonuje się ciagle te same czynności..
LARRY napisał/a:
rodzaju sporty drużynowe: koszykówka, siatkówka, piłka nożna.
a do tego potrzebne jest kilka osób conajmniej
za to rower- ten szum we włosach i poczucie wolności i krajobrazy po drodze byle tirów jak najmniej na drogach...albo więcej ścieżek rowerowych, bo zawsze mam ciary na plecach jak mija mnie wielkie tirzysko
byle tirów jak najmniej na drogach...albo więcej ścieżek rowerowych
Zapraszam więc na trasy, którymi ja jeżdżę.
Weźmy sobie na przykład takiego Jaro. Zawsze jeździł asfaltem, tym bardziej, że ma cieńkie opony ale z grubym bieżnikiem. Zaciągnąłem go w chaszcze i od razu mu się spodobało Dlatego EWI 1 zaliczona Prawda Jaro ?
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2006-06-29, 10:17
Rowerek jest super , kiedyś przez całe wakacje jeździłam do Kamionu lub Krzeczowa nad rzeczkę było świetnie.Pewnie że człowiek był wypluty po powrocie ale warto było . Oj chętnie bym to powtórzyła tylko wyszłam z wprawy jednak tyle lat bez rowerka swoje robi , no ale....
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-06-29, 16:35
Ryfka napisał/a:
mam taki pomysł na to lato: objadę na rowerze okoliczne wioski i poogladam live drewniane kościółki...większość niestety znam tylko ze zdjęć
Pomysł naprawdę super. Ja właśnie jestem po jego realizacji
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-06-29, 17:46
Ferbik napisał/a:
baltazar, założę się że nie zwiedziłeś wszystkich, nawet typu wieluńskiego
Czy jest coś o czym wiesz, a może ja nie wiem?
Wiesz gdzie można znaleźć pełną listę tych kościółków, nawet tych, które już praktycznie nie istnieją?
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Ryfka [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-29, 18:11
baltazar, gdzie ta lista?przydałaby mi się
Ferbik, na rowerze to ja akurat lubię Sama Solo ale nad Twoją propozycją poważnie się zastanowię
A tak a propo drewnianych kościołów to PRZEPIĘKNY widziałam pod Olesnem.Duży, z pięcioma nawami, zbudowany w kształcie kwiatu... jest to sanktuarium św. Anny. Ale na wyprawę rowerową to dla mnie niestety za daleko...za mało treningów, kondycja nie ta...a 100 km w obie strony to jest na pewno.
A może mógłby powstać nowy temat z propozycjami forumowiczów, gdzie warto się wybrać na rowerze w okolicach Wielunia, by zobaczyć coś ciekawego. Słyszałam coś o Żabim Stawie, gdzie była kręcona scena z nenufarami do filmu "Noce i dnie", ale niestety nie wiem gdzie to jest, no i nenufary juz chyba przekwitły. Ale moze ktos wie dokładnie gdzie ten staw?
Słyszałam coś o Żabim Stawie, gdzie była kręcona scena z nenufarami do filmu "Noce i dnie", ale niestety nie wiem gdzie to jest, no i nenufary juz chyba przekwitły. Ale moze ktos wie dokładnie gdzie ten staw?
Zabierzemy Ciebie, my z Ferbikiem wiemy gdzie to jest.
A na razie szykuj się na ósmego lipca, wtedy pojedziemy na węże
Ciekawe, każdy by sobie jeździł jak jest daleko termin wyjazdu a jak przyjdzie co do czego to albo pogoda nie ta, albo cztery kółka, a najgorsze to usłyszeć SORRY ALE MUSZE IŚĆ DZISIAJ DO PRACY moi drodzy gdzie wasza solidarność, co to za przyjemność jeździć solo - Nawet spać solo mi sie nie chce a co dopiero Jeździć na rowerku. Zmobilizujmy się wszyscy i ten jeden dzień poświęcmy na rekreacje w grupie może być fojnie
_________________ Pozdrawiam Artur
Ryfka [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-30, 14:30
Artur, termin rajdu jest podany i myśle, że ci którym to pasuje sami się zgłoszą, nie trzeba nikogo namawiać, bo powszechnie wiadomo, że jak to Jaro okreslił "drużyna pierscienia" jest super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum