Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 116 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Wielun
Wysłany: 2014-11-04, 22:50
miko 005 napisał/a:
wojtas napisał/a:
Czytałem w jakimś temacie na tym forum, że połasiłeś się / bądź chciałeś się połasić na 180 pln w zamian za siedzenie w komisji wyborczej z ramienia KNP, to prawda?
Tak Prosiłem, błagałem. Te 180 złotych były dla mnie ostatnią deską ratunku. No niestety, zebrałem tylko 44 podpisy popierające KNP. Mało tego, brakującego podpisu nie chciała złożyć moja żona, przecież to szoook
wojtas, takimi bzdurami chcecie coś zasłonić, coś ukryć? Powielasz głupi wątek Mateusza, mało tego, piszesz o tym o 19.38 gdy ja już o 18.00 odpowiedziałem "intrygantowi". EOT
Tutaj się przyznaję, przeczytałem tamten temat popołudniu i dopiero po napisaniu odpowiedzi w tym temacie, zobaczyłem, że była Twoja odpowiedź w tamtym temacie - od razu wyedytowałem mój post jak widać - jednak, Ty chyba zdążyłeś wziąć to do cytowania, ale odpisałeś chwilę później - bo w moim poście nie ma "zmieniono o tej i o tej", więc nikt nie zdążył dodać postu przed moją edycją.
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-11-07, 00:32
Parę pytań do kandydatów (podebrane z netu)
1. Czym się Pani/Pan porusza po mieście?
2. Czy prowadził Pan/prowadziła Pani kiedyś firmę?
3. Jakie organizacje miejskie Pani/Pan zna i z którymi chciałbyś/chciałabyś współpracować?
4. Jak i gdzie spędza Pani/Pan czas wolny?
5. W jakim wydarzeniu kulturalnym ostatnio Pani uczestniczyła/Pan uczestniczył?
6. Jaka infrastruktura jest najbardziej potrzebna w twoim mieście/regionie?
7. Które zagraniczne miasta odwiedziła Pani/odwiedził Pan w ciągu ostatnich pięciu lat?
8. Jaką drogę edukacyjną przeszło albo przechodzi Pani/Pana dziecko? Jeśli to pytanie zbyt mocno wkraczające w Państwa prywatność, proszę powiedzieć, ilu miejsc brakuje w żłobkach i przedszkolach w Państwa mieście/regionie i ile maksymalnie uczniów powinno być w jednej szkolnej klasie?
9. Jacy są najwięksi pracodawcy w Pani/Pana mieście/regionie?
10. Jakie książki o mieście ostatnio Pani przeczytała/Pan przeczytał?
Paweł jest przedsiębiorcą, który przez wiele lat z sukcesem prowadzi swoją firmę. Sprawdził się więc w roli dobrego gospodarza.
Nie jestem jeszcze zdecydowany na kogo zagłosuję. Przyglądam się wszystkim kandydatom. Mam pytanie odnośnie Pana Pawła Okrasy. Jest mowa, że skutecznym przedsiębiorcą - o jakiej firmie mowa?
Poprawiono cytat
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2014-11-07, 20:32, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-11-07, 20:02
waskotorowa napisał/a:
Paweł jest przedsiębiorcą, który przez wiele lat z sukcesem prowadzi swoją firmę. (...) Mam pytanie odnośnie Pana Pawła Okrasy. (...) - o jakiej firmie mowa?
Co w tym poście jest nie tak?
[ Komentarz dodany przez: Archdevil: 2014-11-07, 20:32 ] Dzięki za czujność!
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-11-10, 09:51
Tak już na koniec, tuż przed pójściem do urn wyborczych, mała osobista refleksja.
Po prześledzeniu list wyborczych na wszystkich czterech szczeblach w naszym powiecie, dało się zauważyć na nich sporą rzeszę przedsiębiorców. I to takich przez duże P, jak również tych szemranych (w moim odczuciu). W związku z tym jestem pełen obaw o to, że jeśli dopuścimy do władzy tylko i wyłącznie powyższych, to wieluńskim szaraczkom jedynie co przybędzie to ... brudu za paznokciami.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
miko 005, lepiej wybierzmy nauczycieli oraz etatowych pracowników samorządu. Przecież oni są kompletnie "niezależni" w swoich osądach i decyzjach z uwagi na służbową podległość...
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-11-10, 13:07
Heh, to ja może rzucę okiem na kandydatów na burmistrza:
Janusz Walenty - praca w urzędzie, wcześniej w jednostce podległej gminie
Waldemar Kazimierz - praca w urzędzie
Zenon Teodor - praca w urzędzie
Mieczysław Piotr - praca w jednostce podległej gminie
Karol Paweł - teraz chyba praca biurze poselskim, a wcześniej kelner i pracownik jednej z wieluńskich reklam
Paweł Piotr - przedsiębiorca
Jeżeli mam wybór pomiędzy urzędasami, a przedsiębiorcą to wybieram tego drugiego.
Sylwester, chyba przeceniasz kandydatów i piszesz to co Ci najwygodniejsze.
Sylwester napisał/a:
Janusz Walenty - praca w urzędzie, wcześniej w jednostce podległej gminie
Zapomniałeś dodać, że:
Wykształcenie wyższe, absolwent Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Ukończył także studia podyplomowe w Polskiej Akademii Nauk (Studium Prawno-Samorządowe), Uniwersytecie Jagiellońskim (Administracja Publiczna), w Szkole Głównej Handlowej (Studium Administrowania Funduszami Europejskimi) oraz Akademii Ekonomicznej w Poznaniu (Zarządzanie projektami samorządów terytorialnych w Unii Europejskiej z wykorzystaniem technologii informacyjnych). [...] Od ponad dwudziestu lat związany jest z Wieluniem. Już w latach szkolnych przejawiał zainteresowanie działalnością społeczną udzielając się w samorządzie szkolnym, PCK oraz przy organizacji okolicznościowych akcji charytatywnych. Karierę zawodową rozpoczął w 1992 roku od funkcji inspektora straży miejskiej w Urzędzie Miejskim w Wieluniu, jednocześnie aktywnie działając w Ochotniczej Straży Pożarnej w Białej. Efektem jego starań było m.in. nawiązanie współpracy gminy Biała z niemieckim miastem Adelebsen i wymiana młodzieżowych drużyn pożarniczych.
Przez 12 lat Janusz Antczak zasiadał w Radzie Powiatu Wieluńskiego, a od 2002 do 2010 r. był wicestarostą. Do swoich sukcesów z tego okresu może zaliczyć m.in. zainicjowanie utworzenia Regionalnej Platformy Cyfrowej, współfinansowanej ze środków UE, służącej usprawnieniu funkcjonowania administracji w powiatach: wieluńskim, sieradzkim i wieruszowskim. [...] Jest członkiem Zarządu Powiatowego Szkolnego Związku Sportowego, Prezydium Zarządu Oddziału Powiatowego Zarządu Ochotniczych Straży Pożarnych RP w Wieluniu, Towarzystwa Przyjaciół Wielunia, Wieluńskiego Towarzystwa Naukowego i Klubu Historycznego im. gen. Stefana Roweckiego „Grota” w Łodzi.
Patrząc po wykształceniu i doświadczeniu ma lepsze CV niż np. Paweł Okrasa, który jest / był organistą. Idąc Twoim tropem myślenia lepiej zatrudnić na prezesa firmy odzieżowej skrzypka bo nie był związany z pracą w tym przemyśle niż osobę, która od 20 lat pracuje przy tworzeniu odzieży, zna procedury i zna się na temacie...
Cytat:
"głosuję na Okrasę, bo nie chce wyjeżdżać za granicę za chlebem..."
...bo już mi załatwił pracę... ? Pierwsza myśl jaka mi się nasunęła. Załatwianie stołków to nic nowego, ale w reklamówce wyborczej się tym chwalić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum