miko 005, albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, albo celowo przeinaczasz moje wypowiedzi, z których jasno wynika, że domagałem się zawsze dla ludzi chleba a nie igrzysk. I mówiłem, że miasto daje igrzyska zamiast chleba. Jeśli tego nie rozumiesz to naprawde nie mamy o czym rozmawiać.
glupek, jeśli te mdłe hasła uważasz za program wyborczy to gratuluje poczucia humoru. Ciekawy jestem tylko jak zamierzasz rozliczyć wykonanie programu za 4 lata w razie reelekcji burmistrza Antczaka. Bo ja nie widzę w tych zapisach niczego konkretnego - takie wszystko i nic zarazem. W stylu "będzie pan zadowolony". No cóż - dla mnie to za mało, ale jeśli komuś to wystarcza, to ja już nic na to nie poradzę...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2014-11-27, 12:53
red napisał/a:
miko 005 napisał/a:
(...)opinie kilkoro osób na temat obecnego burmistrza. A tymi osobami są ni mniej ni więcej tylko prezesi takich firm jak; WIELTON, KORONA, ZUGIL. Czyli najważniejszych filarów wieluńskiego rynku pracy. Wszyscy zgodnie podpisują się pod nazwiskiem Antczaka jako dobrego burmistrza, gospodarza z którym w/w firmom współpracuje się bardzo dobrze.
A co mieli zrobić? Odmówić władzom miasta napisania dla nich laurki? Nie bądź naiwny - żaden większy biznes nie postawi się wprost władzy, bo może za dużo stracić.
Np. co mogą stracić ? Co może stracić Wielton & Korona nie popierając Antczaka ?
Źle interpretujesz red. Oni nie straciliby NIC.. Ale zyskać mogą sporo. Przede wszystkim stabilność. A nie przyjdzie im tutaj jakiś franek (sorry Pablo) i będzie robił przewrót na "skalę światową" (mega ulgi w podatkach dla firm etc.) Wasze/Okrasy argumenty są niewłaściwe, pomysły nietrafione. Tego boi się Wielton, Korona.. Te firmy chcą normalnie konkurować i funkcjonować w normalnym systemie gospodarczym. Nic za darmo. Marzenia o idealnym, ale nierealnym Wieluniu można włożyć między bajki. Obawiam się, że Okrasę będzie można porównać wkrótce do Baryki z Przedwiośnia..
W życiu trzeba zap... Nie ma w nim miejsca dla ludzi leniwych Sama uczciwość nie wystarczy
Ps. Zresztą, czym w ogóle jest uczciwość i sprawiedliwość społeczna.. ? My zastanawiamy się dokąd iść w najbliższy weekend na sushi, tymczasem ludzie w Afryce umierają z pragnienia.. Tak jest, było i będzie.
My zastanawiamy się dokąd iść w najbliższy weekend na sushi...
U nas wyznacznikiem luksusu jest tanie żarcie japońskich rybaków (sushi). To tak samo, jakby wyznacznikiem blichtru np. w USA był gzik z ziemniakami. Jak widać Japończycy potrafili wykorzystać chwilę i sprzedać swój produkt jako coś luksusowego, a pospólstwo dorwawaszy odrobinę gotówki zażera się tym jak pijany carski admirał kawiorem. Ot głupota sięgająca zenitu.
glupek, jeśli te mdłe hasła uważasz za program wyborczy to gratuluje poczucia humoru. Ciekawy jestem tylko jak zamierzasz rozliczyć wykonanie programu za 4 lata w razie reelekcji burmistrza Antczaka. Bo ja nie widzę w tych zapisach niczego konkretnego - takie wszystko i nic zarazem. W stylu "będzie pan zadowolony". No cóż - dla mnie to za mało, ale jeśli komuś to wystarcza, to ja już nic na to nie poradzę...
Mdłość czy treściwość, to kwestia subiektywnej oceny. Ja pisałem o niezgodności niektórych postulatów Okrasy z prawem, choć czepić mógłbym się też ich merytoryki. Nie odnieśliście się do tego. Marudziłeś od tygodni, że nie ma programu Antczaka. Teraz nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie, czy czekasz na instrukcje z centrali?
http://youtu.be/OujIFQC17bk - fragment, który od kilku dni jest w sieci, a został ocenzurowany w relacji. Mowa o zwolnieniach i zniżkach dla nowych przedsiębiorstw, zahamowaniu podatku, obniżeniu cen prądu, zahamowaniu wzrostu cen wody i ciepła, gruntach inwestycyjnych... tego nie znajdziecie w oficjalnej relacji, która została pozbawiona tej wypowiedzi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2014-11-27, 17:21
glupek napisał/a:
red napisał/a:
Mdłość czy treściwość, to kwestia subiektywnej oceny. Ja pisałem o niezgodności niektórych postulatów Okrasy z prawem, choć czepić mógłbym się też ich merytoryki. Nie odnieśliście się do tego. Marudziłeś od tygodni, że nie ma programu Antczaka. Teraz nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie, czy czekasz na instrukcje z centrali?
Głupek, Które postulaty były niezgodne z prawem ?
Apropo instrukcji z centrali PiS-iorów ciąg dalszy, poniżej.
----------------------------------------------------------------------------
wracając do wyborów:
Instrukcja dla posłów PiS wyciekła do mediów. Co i jak mają komentować?
Przez pomyłkę z klubu parlamentarnego PiS wysłano do mediów instrukcję dla posłów tej partii. Jest w niej m.in. jasno napisane, że mają mówić, iż wybory samorządowe zostały sfałszowane.
„ Ale inaczej… Ja mówię, zmiany wysokości stawek. Zaproponowanych stawek. To jest tylko korekta pewna, która nie jest nadzwyczajnym wyważaniem… dziecka… które ma się… krótko mówiąc wylać z kąpielą.”
Trochę mniej mi do śmiechu, że to człowiek który będzie miał istotny wpływ na życie moje i moich dzieci, poza tym przez 4 lata będzie miał bardzo wiele do powiedzenia w sprawie wydania ok. 300 mln. złotych z naszych podatków.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2014-11-27, 21:16
Burmistrz Janusz Antczak nie wytrzymał krytyki i w ramach CENZURY pousuwał niemal wszystkie komentarze, a już na pewno te negatywne na swoim oficjalnym profilu na facebooku.
Wcześniej zablokował możliwość wrzucania postów na stronę i zdjęć.
W sumie i tak nie odpowiadał na większość pytań czy wypowiedzi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum