O czym ty piszesz człowieku? Jaką motywacją? Koryto się tylko liczy. Zgadzam się z miko 005, całkowicie. I tak powinno być! Urzędas, który zamiast pilnować papierów bierze się za robienie kampanii szefowi, powinien liczyć się z tym, że dostanie kopa. Niby dlaczego kandydat, który stawia wszystko (prywatne pieniądze również) ma teraz tolerować wokół siebie kretów, którzy kopią pod nim dołki? Wyciąć watahę! I nie patrzeć na jakąś tam fachowość. Wielka mi fachowość... Popychania papierów i przystawiania pieczątek można małpę nauczyć. Chociaż nie głosowałem na Okrasę, to brawo... Dokopać im teraz ile wlezie!
Primo - wyobraź sobie, że zwykle ludzie pomagają w kampanii kosztem swojego PRYWATNEGO czasu, swojej rodziny, etc. Nie potrafisz tego ogarnąć?
Secundo - Małpa przybijająca pieczątki? Nie masz bladego pojęcia o funkcjonowaniu Państwa, urzędów, etc. Dzięki takim małpom z pieczątkami później wybudują ci pod domem spalarnie śmieci. Ale będziesz wtedy miał co chciałeś.
Dokopać im? Masz jakieś problemy? Taka bezinteresowna nienawiść nie świadczy najlepiej o twojej kondycji. W ponad 95% ludzie pracujący w urzędach to doświadczeni specjaliści, bez których żaden kandydat nie będzie w stanie zrealizować żadnej swojej obietnicy. Czy ich stanowiska są zasadne? Nie, ale to nie ich wina. Prawo budowlane z 1928 roku liczyło sobie 40 stron. Dzisiaj to opasłe tomiszcza z tysiącami interpretacji i komentarzy. Urzędy to władza wykonawcza i ich obowiązkiem jest funkcjonować zgodnie z prawem. Poszukaj sobie znaczenia terminu DEREGULACJA.
Dzięki Bogu, że większość polityków po wyborach budzi się ze swych mokrych snów o wszechwładzy z poczuciem, że nici z obietnic, a sprawowanie urzędu bez kompetentnych ludzi nigdzie ich nie zaprowadzi. Gdyby postępowali jak radzisz, co 4 lata zaliczalibyśmy trwający po kilka miesięcy paraliż Państwa.
Poza tym, nie mając stabilnej większości w radzie, żeby cokolwiek zrobić będzie musiał kupczyć stołkami, a koalicjantowi wyborczemu w postaci PiSu dodatkowo stworzyć jeszcze parę nowych.
Gratulacje, liczymy na zmiany i tylko celowe decyzje.
Bardzo proszę nie marnotrawić publicznych - naszych pieniędzy na np. setki kwiatków wokół pomnika Siódmaka.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-12-02, 09:37
Co do Strefy Płatnego Parkowania, zakładając że jest to technicznie możliwe (choć w sumie nie widzę powodów dla których nie miałoby być możliwe) i prawnie dopuszczalne (nie pamiętam dokładnie zapisów ustawowych a nie chce mi się w tej chwili szukać) co sądzilibyście o takim rozwiązaniu aby np dla każdego numeru rejestracyjnego pierwsza godzina parkowania danego dnia była gratis? A dalsze płatne?
Wg mnie rozwiązałoby to problem parkowania "długoterminowego" pracowników/właścicieli sklepów (lub musieliby mieć abonament). A dla kupujących dałoby jednak godzinę darmowego parkingu...
Uważam że na pewno parking na Podwalu powinien być gratisowy - to jest miejsce w którym pobieranie opłat jakichkolwiek nie ma najmniejszego sensu.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Strefa Płatnego Parkowania powinna zostać, ale bez tych stref i podstref. Powrót do poprzedniej stawki za parkowanie i zniesienie strefy na Reformackiej, Podwalu i Targowej i Placu Jagielońskim dla mnie to było jakimś nieporozumieniem włączając te ulice do strefy.
Cytat:
Bardzo proszę nie marnotrawić publicznych - naszych pieniędzy na np. setki kwiatków wokół pomnika Siódmaka.
Kwiatki podobają się, powinny zostać, wiosną latem pięknie wyglądają
Ogólnie jestem ciekawa rządów Pana Okrasy, pożyjemy, zobaczy za jakiś rok, dwa będzie można się wypowiedzieć na ten temat
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2014-12-02, 09:50
ourson napisał/a:
ważam że na pewno parking na Podwalu powinien być gratisowy - to jest miejsce w którym pobieranie opłat jakichkolwiek nie ma najmniejszego sensu.
Popieram i Reformacka. Parking jest zapełniony tylko i wyłącznie w niedzielę. W normalne dni parkują mi przed bramą albo bezczelnie wjeżdżają na podwórko. Nikt, kto ma zamiar iść w cetrum miasta parkować tutaj nie będzie, jedynie klienci sklepu metalowego. A oni nie zapłacą, bo jak mówią, nie opłaca sie na 10 sekund.
Nie kładziemy kostki, bo szkoda wyrzucać pieniądze w błoto. Jak zlikwidują płatne parkowanie wtedy położymy.
Umowa na SPP obowiązuje do końca maja 2018 roku. Nie chcę mi się szukać, jakie mogą być skutki zerwania umowy.
Ktoś tu pisał podajże, że właściciele sklepów np. z Kaliskiej chcą bezpłatnego parkingu - bzdura. Bezpłatny parking to problem z rozładowaniem towaru. Przy płatnym nieraz jest brak miejsca na postawienie samochodu. Im większa rotacja tym więcej klientów. W wielu miastach są droższe parkingi. Dla mnie jest bzdurą kara 50 zł np. za przekroczenie czasu. Byłem na śląsku (bodajże w Katowicach), gdzie przekroczyłem ten czas i otrzymałem kartkę o dopłatę na konto. W przypadku braku tego przelewu obowiązywała kara.
Nie wiem dlaczego dlaczego nikt z włodarzy miasta nie wymyślił (nie skopiował pomysłu) na centra handlowe na "granicach miasta". Działają takie w różnych miejscach i dodatkowe wiele zapewnia darmowe autobusy na dojazd.
Ostatnio zmieniony przez MM12345 2014-12-02, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
. O czym ty piszesz człowieku? Jaką motywacją? Koryto się tylko liczy. Zgadzam się z miko 005, całkowicie. I tak powinno być! Urzędas, który zamiast pilnować papierów bierze się za robienie kampanii szefowi, powinien liczyć się z tym, że dostanie kopa. Niby dlaczego kandydat, który stawia wszystko (prywatne pieniądze również) ma teraz tolerować wokół siebie kretów, którzy kopią pod nim dołki? Wyciąć watahę! I nie patrzeć na jakąś tam fachowość. Wielka mi fachowość... Popychania papierów i przystawiania pieczątek można małpę nauczyć. Chociaż nie głosowałem na Okrasę, to brawo... Dokopać im teraz ile wlezie!
Ano widzisz. Ja nie jestem zameldowany w Wieluniu a pomagałem rozklejać plakaty i banery Pawła Okrasy w wolnym czasie. Moi znajomi, którzy są zameldowani poza Wieluniem a mieszkają w Wieluniu też pomagali.
Dodatkowo jeszcze znajomy który mieszka we Wrocławiu też rozklejał plakaty i pomagał przy pracach organizacyjnych, gdy na weekend był w Wieluniu.
Nie musisz wierzyć, a ja nie muszę Ci udowadniać. Ludzie którzy zorganizowali spotkanie z Leszkiem Żebrowskim w Wieluniu na temat Żołnierzy Wyklętych, Polskich Elit też nie mieli płacone za rozklejanie plakatów. Sale wynajęli z własnych środków. Odwieźli do Warszawy Leszka Zebrowskiego swoim autem i za swoje paliwo.
Wśród KNP, czy nawet grupy młodych ludzi związanych z środowiskami narodowymi są ludzie, którzy robią dla idei wiele rzeczy w Wieluniu. Teraz będziemy pomagać starszym osobom w powiecie Wieluńskim, którymi rodzina się nie interesuje i nie odwiedza ich nawet na święta(chyba że po emeryturę).
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2014-12-02, 10:43
Mateusz napisał/a:
Teraz będziemy pomagać starszym osobom w powiecie Wieluńskim, którymi rodzina się nie interesuje i nie odwiedza ich nawet na święta(chyba że po emeryturę).
Możesz przybliżyć pomysł ? Na czym ma polegać ta pomoc? Jak zweryfikujecie, czy ktoś na pewno jej potrzebuje ?
Teraz będziemy pomagać starszym osobom w powiecie Wieluńskim, którymi rodzina się nie interesuje i nie odwiedza ich nawet na święta(chyba że po emeryturę).
Możesz przybliżyć pomysł ? Na czym ma polegać ta pomoc? Jak zweryfikujecie, czy ktoś na pewno jej potrzebuje ?
Każdy w wieku emerytalnym jest zagrożony. A ja myślałem, że KNP to tylko faszyzm. Teraz okazuje się jeszcze że ... nadgorliwość
Każdy w wieku emerytalnym jest zagrożony. A ja myślałem, że KNP to tylko faszyzm. Teraz okazuje się jeszcze że ... nadgorliwość
To teraz po emeryturę oprócz wnuków i Rydzyka ustawia się jeszcze KNP? Babka, dawaj rentę!
Dlaczego zawsze jesteś opóźniony? Był przygłupawy post Mateuszka wyraźnie odbiegający od tematu to nie reagowałeś, hmm? Tak jest z każdym wątkiem. To forum jest wyraźnie upolitycznione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum