Stacja paliw Orlen w Wieluniu zostanie odbudowana w nowoczesnym standardzie
Zbyszek Rybczyński
Zrównana z ziemią stacja paliw Orlen przy ulicy Sieradzkiej w Wieluniu zostanie odbudowana. Powstanie nowoczesny obiekt z paliwem premium i Stop Cafe
Stacja paliw PKN Orlen przy skrzyżowaniu ulic Sieradzkiej i Mokrej została rozebrana kilka dni temu. Był to jeden z najstarszych tego rodzaju obiektów w Wieluniu. Paliwowy koncern nie kończy jednak działalności w tym miejscu.
- Stacja paliw nr 93 w Wieluniu przy ul. Sieradzkiej poddana została modernizacji. Po remoncie będzie to nowoczesny obiekt w standardzie Premium. Na stacji oprócz standardowych paliw dostępne będzie również paliwo ON Verva. Co więcej, klienci stacji będą mogli również skorzystać z oferty gastronomicznej Stop Cafe. Zakończenie prac remontowych planowane jest na koniec bieżącego roku - poinformowało nas biuro prasowe PKN Orlen SA.
DK45 kierunek Opole, lokalizacja: Praszka
Na wlocie do Praszki, zaraz przy głównej drodze otwarli jakąś nową stację paliw.
Wizualnie (kolorystycznie) przypomina znajomy Orlen, ale loga Orlenu nie widziałem, wiec niezależna.
Miałem tam zjechać, ale kiedyś przy piwie zasłyszałem taką plotę: "że w Praszce to same oszusty paliwowe"
Otworzyli S8 do Łodzi i jakby ruch na Traugutta zmalał, ale to może tylko moje złudzenie, bo pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie stałem po 14 godzinie w korku do świateł od Grunwaldzkiej.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2014-12-01, 19:13
Ferbik napisał/a:
Otworzyli S8 do Łodzi i jakby ruch na Traugutta zmalał, ale to może tylko moje złudzenie, bo pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie stałem po 14 godzinie w korku do świateł od Grunwaldzkiej.
Ferbik, po pierwszym bankructwie stacji benzynowej będziesz już tego pewny
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-12-01, 19:38
hiszpan, którą typujesz? Moya, LOTOS, STATOIL, ORLEN? PKSu nie liczę bo oni nie mają chyba specjalnie dużego ruchu "z trasy"...
Wg mnie jeśli któraś jest zagrożona to Moya... LOTOS jednak już bardziej w mieście, STATOIL przy "45", Orlen - z definicji przetrwa...
Szkoda że GDDKIA nie prowadzi badań natężenia ruchu przy okazji takich dużych zmian... Ale fakt faktem - chyba mało kto jadąc z Wrocławia postanowi zjechać z S8 i jechać przez Wieluń-Bełchatów...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2014-12-01, 19:47
ourson napisał/a:
hiszpan, którą typujesz? Moya, LOTOS, STATOIL, ORLEN? PKSu nie liczę bo oni nie mają chyba specjalnie dużego ruchu "z trasy"...
Kurcze nie wiem. Nie jestem zbyt kompetentną osobą do udzielenia odpowiedzi w tej kwestii. Pewnie któraś z tych na DK 8. Te na DK 43 & 45 raczej nie odczują dużego spadku sprzedaży.
Do 31 stycznia dostawcą paliw PB i ON był Orlen Petrocentrum a LPG Gaspol.
Jak dla mnie jakość bez zarzutów ale kiedyś było taniej a teraz ceny niższe ale bez przesady. Na Moya często jest taniej niż na Intermarche.
Wg mnie jeśli któraś jest zagrożona to Moya... LOTOS jednak już bardziej w mieście, STATOIL przy "45", Orlen - z definicji przetrwa...
Szkoda że GDDKIA nie prowadzi badań natężenia ruchu przy okazji takich dużych zmian... Ale fakt faktem - chyba mało kto jadąc z Wrocławia postanowi zjechać z S8 i jechać przez Wieluń-Bełchatów...
Na Moya ruch kiepski, ale wybudowali stacje kontroli pojazdów wiec chyba ktoś wyliczył albo nie czy stacja im sie opłaci. Orlen miedzy s8 a Wieluń z kolei widzę że ma też jakiś minimalny ruch, chyba ludzi z okolicznych wiosek.
Petrochemia nie pamiętam w życu żebym tam tankował, mało widoczna stacja albo mi sie wydaje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum