- Czy jest coś, co Ci się w naszym Wieluniu podoba?
Pomyślmy przez chwilę... Łąka za kościołem franciszkanów... , Gruby w tym stanie, w którym aktualnie są..., to że mogę kupić alkohol o każdej porze..., to że gliny boją się w nocy interweniować jak się szarpię z chłopakami po pijaku na Strych Sadach. No znalazłoby się trochę rzeczy, które mi się podobają... A tak poważnie, to widzę Miko005 (dobrze?), że bardzo mało jest rzeczy którym byś nie przyklasnął... Mieszkasz pewnie w jakimś M-ileś na jakiejś betonowej pustyni i dlatego zobojętniałeś na szpetotę i ohydę. Okupujesz jakiś etacik w którymś z urzędów i dlatego obce ci są problemy ludzi, którzy muszą przetrwać do pierwszego. Najważniejsza jest twoja wygoda... I g...cię obchodzi, że splajtują kolejne sklepiki i zabetonują dwa hektary ziemi. Piszesz "w naszym Wieluniu"... Nie ma żadnego "naszego Wielunia". Mój Wieluń, to ulica gdzie wszyscy się znają. To sklepik, gdzie znajomi mogą na zeszyt wziąć jakieś produkty(wino też). To rynek, gdzie u znajomego handlarza mogą sobie utargować 10 zł na jakimś łachu. Nam nie trzeba kolejnych marketów, ani następnych parkingów. Niestety drzew nie obroniliśmy.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2014-11-23, 18:50
Vosiak napisał/a:
Pewnie to będzie galeria na miarę tych w Sieradzu, z kimkolwiek rozmawiam na temat galerii w Sieradzu zawsze towarzyszy temu śmiech i politowanie dla ww. obiektów. Kto będzie chciał "prawdziwej" galerii zapewne wybierze Wrocław, Łódź, Częstochowę lub Opole (w promieniu 100 km).
Zgadzam się w 100%.
Miałem okazję kilka razy być w EraPark w Radomsku i jakoś tyłka nie urywało .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum