Prezydent Komorowski zaliczył wielką gafę. Podczas wizyty w japońskim parlamencie stanął na fotelu dla sprawozdawcy i krzyczał do jednego z członków delegacji: "Chodź Szogunie"
Prezydent Komorowski jest właśnie z oficjalną wizytą w Japonii. Jedną z jej części było spotkanie w tamtejszym parlamencie. Po rozmowach polska delegacja zwiedzała salę obrad. Co się stało?
W pewnym momencie prezydent Komorowski staje razem z Japończykami a szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego, gen. Stanisław Koziej robi im zdjęcie. Po chwili głowa naszego państwa kieruje się ku mównicy i ...Komorowski staje na krześle dla sprawozdawcy! Głośno mówi do Kozieja: "Chodź Szogunie!" Japończycy są zdezorientowani.
Oczywiście internauci nie zostawili na Bronisławie Komorowskim suchej nitki kpiąc z niego. A sam Komorowski odniósł się do tych komentarzy osobiście na spotkaniu z uczestnikami Polsko-Japońskiego Forum Gospodarczego. - Dzisiaj awansował na szoguna szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego, gen. Stanisław Koziej, to może i polscy biznesmeni awansują na samurajów biznesu - żartowa.
ms, gazeta.pl
Ostatnio zmieniony przez FYC 2015-03-01, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie, gdzie mogą być ci moderatorzy w sobotę wieczorem, gdy powinni pilnować forum?
Po założeniu tematu postem o długości 1 zdania z linkiem (bez wklejania choćby treści) oczekujesz trzymania się go? Z góry wiadomo, że wątek jest spisany na straty.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2015-03-01, 08:58 Re: Dlaczego nie zagłosuję/zagłosuję na Komorowskiego?
glupek napisał/a:
(...)i tak zagłosuje na niego (na Komorowskiego - przyp. hiszpan) ok 55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze.
Bawią mnie te "Wasze koalicyjne" przewidywania (wynik taki sam niezależny od której tury ? pomyliłeś się). Od razu podaj dokładny procent, 57% ! Na siłę chcecie wmówić ludziom, że Komorowski jest bezapelacyjnym i niezagrożonym liderem, co jest absolutną bzdurą. Tak mnie to irytuje, że na przekór pójdę zagłosować na Dudę byleby tylko utrzeć "WAM" nosa. Bufony i pyszałki z PO&PSL.
A Jarubas/PSL nie wygra ? No wiesz co.. Powinniście wstąpić do PO z taką wiarą w swój program..
Archdevil, nie sądzę żeby wątek był spisany na straty. Ale Ty jako moderator powinieneś pilnować porządku (tak, tak czytałem regulamin) i usunąć posty niezwiązane z tematem. Temat jest bardzo jasno określony i nietrudno przesiać to co jest z nim związane, czyż nie? Zaglądałeś tu już sześć razy i nic z tym nie robisz. Sprawiedliwość Kalego? Masz jakiś inny regulamin?
Nie ważne jest z jakiego czasopisma pochodzi artykuł bo jakiekolwiek by nie było to pisało o skandalu jakiego dopuścił się PREZYDENT niepodległego państwa. Pisały o tym różne media (prawdą jest że niektóre bardzo szybko to wyciszyły) i obojętnie do którego pisma dałbym link to ci popierający Bredzisława Komoruskiego by po tym czasopiśmie jechali.
Nie zagłosuję również na niego bo podpisał podniesienie wieku emerytalnego, podniesienie podatku vat itd.
Archdevil, nie sądzę żeby wątek był spisany na straty. Ale Ty jako moderator powinieneś pilnować porządku (tak, tak czytałem regulamin) i usunąć posty niezwiązane z tematem. Temat jest bardzo jasno określony i nietrudno przesiać to co jest z nim związane, czyż nie? Zaglądałeś tu już sześć razy i nic z tym nie robisz. Sprawiedliwość Kalego? Masz jakiś inny regulamin?
FYC, to skoro tak dobrze znasz ten regulamin, powinieneś również wiedzieć, że:
Cytat:
11) Administracja Wieluńskiego Forum Dyskusyjnego www.wielun.biz nie ponosi odpowiedzialności za umieszczane załączniki jak i za treść i wartość merytoryczną prezentowanych na forum wypowiedzi.
A zamiast tego gadka o Kalim. Pozwól nam zdecydować, co pójdzie do kosza zamiast wymachiwać szabelką .
§ 3
Kompetencje moderatora
...
6) W wyjątkowych przypadkach moderator ma obowiązek usunąć temat lub post i pozostawiać ich kopie w wydzielonym do tego temacie, w szczególności jeżeli:
...
e) treść jest nie na temat.
Archdevil napisał/a:
Pozwól nam zdecydować, co pójdzie do kosza zamiast wymachiwać szabelką .
Czyli jednak sprawiedliwość Kalego?
Cytat:
11) Administracja Wieluńskiego Forum Dyskusyjnego www.wielun.biz nie ponosi odpowiedzialności za umieszczane załączniki jak i za treść i wartość merytoryczną prezentowanych na forum wypowiedzi.
§ 3
Kompetencje moderatora
...
6) W wyjątkowych przypadkach moderator ma obowiązek usunąć temat lub post i pozostawiać ich kopie w wydzielonym do tego temacie, w szczególności jeżeli:
...
e) treść jest nie na temat.
Pozwolisz, że pogrubię inną część
FYC napisał/a:
Czyli jednak sprawiedliwość Kalego?
Napiszę raz jeszcze, nieco bardziej zrozumiale: czyli jednak osoby fukcyjne decydują, co idzie do kosza a co nie
Zero logiki u ciebie widzę.
To że ktoś pisze nie na temat jest właśnie WYJĄTKOWYM PRZYPADKIEM.
I nie wyjeżdżaj mi tu z trollem bo pokazałeś właśnie jakim to kompetentnym moderatorem jesteś. Zamiast przyznać rację i usunąć posty nie na temat to brniesz dalej w swoje wywody. Mało tego nie napisałeś jeszcze NIC NA TEMAT.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2015-03-01, 16:45
FYC, daj spokój. Wiesz ile postów musiano by usunąć, gdyby uwzględniać każde takie "zażalenie" założyciela tematu
Swoją drogą to dlaczego twierdzisz, że post edzia i odziu jest postem niezgodnym z tematem. Sam podałeś źródło, pochodziło ono z www.fakt.pl i ktoś odniósł się do tego pisma, czy to internetowego, czy w formie papierowej.
Ty zaś sam kilka postów później słusznie wyjaśniłeś;
FYC napisał/a:
Nie ważne jest z jakiego czasopisma pochodzi artykuł bo jakiekolwiek by nie było to pisało o skandalu jakiego dopuścił się PREZYDENT niepodległego państwa. Pisały o tym różne media
I po sprawie. Nie rozdmuchuj czegoś, czego praktycznie nie ma, czyli problemu
Co do samego incydentu w Japonii. Nie pierwszy to i nie ostatni polityk wielkiego kalibru w skali światowej, który ma na swoim koncie gafę. A zapewniam, że ta z krzesłem i Szogunem, na tle innych światowych gaf, nie wypada aż tak żałośnie jak próbujecie to sami przedstawić. Więcej luzu, bo sami się nakręcacie
A Duda nie zostanie prezydentem tylko dlatego, że Komorowski wszedł na krzesło i pokrzykiwał coś o Szogunie
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pamiętamy i mamy w zasadzie jasny plan działania związanego z potrzebą odbudowy, w narodowym wymiarze, pamięci o ofiarach czasów stalinowskich, o ofiarach, które były ofiarami właśnie tych Żołnierzy Wyklętych...
Wysłany: 2015-03-03, 18:01 Re: Dlaczego nie zagłosuję/zagłosuję na Komorowskiego?
hiszpan napisał/a:
glupek napisał/a:
(...)i tak zagłosuje na niego (na Komorowskiego - przyp. hiszpan) ok 55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze.
Bawią mnie te "Wasze koalicyjne" przewidywania (wynik taki sam niezależny od której tury ? pomyliłeś się). Od razu podaj dokładny procent, 57% ! Na siłę chcecie wmówić ludziom, że Komorowski jest bezapelacyjnym i niezagrożonym liderem, co jest absolutną bzdurą. Tak mnie to irytuje, że na przekór pójdę zagłosować na Dudę byleby tylko utrzeć "WAM" nosa. Bufony i pyszałki z PO&PSL.
A Jarubas/PSL nie wygra ? No wiesz co.. Powinniście wstąpić do PO z taką wiarą w swój program..
Primo - o co ci chodzi z tymi "waszymi koalicyjnymi"? Dawno nie pisałem, ale zwykle wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu.
Secundo - celowo udajesz, że nie rozumiesz skrótu myślowego, czy to może jednak jakaś grypa?
Niczego nikomu nie usiłuję wmawiać - każdy zagłosuje jak będzie miał ochotę (przecież i tak wygra PSL). Bawi mnie tylko szczeniackie odgrażanie się, że "ktośtam" na "kogośtam" nie zagłosuje, tak jakby wcześniej naprawdę na niego głosował.
Rolą opozycji jest krytykowanie władzy, ale gorsze od jej milczenia w tym zakresie jest tylko opowiadanie bajek. Nie da się wiecznie zaklinać rzeczywistości, bo ta szybko pozwala się zweryfikować. Wtedy opowiada się kolejne bajki - o fałszowaniu wyborów, o spiskach, etc. Na swoja korzyść, ale na szkodę Polsce i obywatelskiemu społeczeństwu.
A tak w ogóle - rozważania dot. wyniku wyborów są w ogóle dopuszczalne tylko i wyłącznie w sytuacji, kiedy preferują Dudę?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2015-03-03, 19:45 Re: Dlaczego nie zagłosuję/zagłosuję na Komorowskiego?
glupek napisał/a:
(...)
Primo - o co ci chodzi z tymi "waszymi koalicyjnymi"? Dawno nie pisałem, ale zwykle wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu.
Celowo udajesz, że nie rozumiesz skrótu myślowego, czy to może jednak jakaś grypa ? Nie bójcie się. Z PiSem również się dogadacie
glupek napisał/a:
(...)Bawi mnie tylko szczeniackie odgrażanie się, że "ktośtam" na "kogośtam" nie zagłosuje, tak jakby wcześniej naprawdę na niego głosował.
A mnie bawi Twoja przepowiednia odnośnie wyniku uzyskanego przez Komorowskiego tj. 55% / 60% ? Skąd masz te dane ? Na jakiej podstawie sugerujesz taki wynik w pierwszej turze ?
glupek napisał/a:
(...)Nie da się wiecznie zaklinać rzeczywistości, bo ta szybko pozwala się zweryfikować(...)
Zgadzam się.
glupek napisał/a:
A tak w ogóle - rozważania dot. wyniku wyborów są w ogóle dopuszczalne tylko i wyłącznie w sytuacji, kiedy preferują Dudę?
Trend uległ zmianie
glupek napisał/a:
(...)każdy zagłosuje jak będzie miał ochotę (przecież i tak wygra PSL).(...)
glupek napisał/a:
i tak zagłosuje na niego (Komorowskiego przyp. hiszpan) ok 55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze.
Ja nie zagłosuję na Pana Komorowskiego, bo zagłosuję na Panią Ogórek! Był elektryk z zawodówki prezydentem? Czas na Panią doktor! Poza tym chciałbym mieć wreszcie prezydenta, na którego zawszę będę patrzeć z przyjemnością, a z kandydatów tylko ta pani może mi to zagwarantować.
P.S. Wybacz Janusz, ale ona jest ładniejsza od Ciebie ....i ode mnie. Nie masz szans.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum