Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2015-05-05, 20:58
Debata kandydatów w TVP. Wybory prezydenckie 2015. Kto wypadł najlepiej według Was ?
Moja kolejność:
1. Janusz Palikot (Twój Ruch)
2. Magdalena Ogórek (Sojusz Lewicy Demokratycznej)
3. Jacek Wilk (Kongres Nowej Prawicy)
4. Paweł Tanajno (Demokracja Bezpośrednia)
5. Adam Jarubas (Polskie Stronnictwo Ludowe)
6. Andrzej Duda (Prawo i Sprawiedliwość)
7. Marian Kowalski (Ruch Narodowy)
8. Janusz Korwin-Mikke (Koalicja Odnowy Rzeczypospolitej Wolność i Nadzieja)
9. Paweł Kukiz (bezpartyjny)
10. Grzegorz Braun (bezpartyjny)
Niespodzianką dla mnie jest bardzo dobre i merytoryczne przygotowanie Pani Ogórek. Jako jedna z nielicznych odpowiadała rzeczowo na zadane pytania.
Oglądałem jego rozmowę w TVP na temat gospodarki, obciążeń fiskalnych dla polskich firm i ludzi pracujących, zbrojenia polskiej armii(min. własna bomb atomowa), budowa strzelnic. Tam wypadł dużo lepiej.
Jestem porażony poziomem debaty i kandydatów. Oceniając realnie - poziom poparcia, możliwości - wygra i tak Komorowski, bo większość ludzi dojdzie do wniosku, że on przynajmniej nic nie spier...li.
Jestem porażony poziomem debaty i kandydatów. Oceniając realnie - poziom poparcia, możliwości - wygra i tak Komorowski, bo większość ludzi dojdzie do wniosku, że on przynajmniej nic nie spier...li.
+ decyzja o nieuczestnictwie w programie była bardzo słuszna. W drugiej turze głosuję na Bronisława.
Kukiz powiedział jedną ciekawą rzecz. W Polsce bieda wynika z braku klasy średniej. Czyli społeczeństwo ma wady organiczne, strukturalne, oddolne. Odważny jest
1. Magdalena Ogórek
2. Janusz Korwin-Mikke
3. Janusz Palikot
4. Paweł Tanajno
5. Marian Kowalski
6. Jacek Wilk
7. Andrzej Duda
8. Adam Jarubas
9. Grzegorz Braun
10. Paweł Kukiz
Kukiz i Braun najgorzej. Najlepsza była „O Magdaleno” - dwie jedynki – piękna i mądra. Mogłaby zostać prezydentem. Takt, wdzięk i kultura, odpowiedzi rzetelne, konkretne i wyważone.
Korwin jak zwykle przebojowy. I ten popis z dwiema sekundami! Jak zwykle błyskotliwe poczucie humoru.
Palikot rzeczowy, ale wycieczki ad personam mnie drażnią, tym bardziej takie fałszywe, jak na temat Korwina.
Paweł Tanajno ciekawy.
Duda rozwalił mnie z kolejnym projektem obietnicą - 500 zł dla dziecka. Kiedy oni zrozumieją, że my nie chcemy od nich pieniędzy? Kiedy lud zrozumie, że jak rząd chce dać, to najpierw musi nam zabrać?
Kowalski, jak na gościa, co „nosi telewizory” wypadł całkiem pozytywnie.
Jarubas bezbarwny.
Braun nawiedzony niczym Macierewicz.
Kukiz nieprzygotowany, zakręcony i wydaje mi się, ze stracił na debacie najwięcej.
Żal, że do drugiej tury przejdą najprawdopodobniej dwie największe miernoty tych wyborów.
taka moja opinia
pzdr
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2015-05-06, 20:37
Eagle napisał/a:
Korwin jak zwykle przebojowy. I ten popis z dwiema sekundami! Jak zwykle błyskotliwe poczucie humoru.
Jak miałoby wyglądać Państwo według Korwina ? Poproszę jego program działania
A nuż mnie jeszcze przekonasz !
Eagle napisał/a:
Palikot rzeczowy, ale wycieczki ad personam mnie drażnią, tym bardziej takie fałszywe, jak na temat Korwina.
Nie było żadnych wycieczek. Palikot tylko sprytnie prowokował Korwina do.. pokazania swojej osobowości narcystycznej. Takiej trochę patologicznej osobowości Wyszło idealnie. Mikke się skompromitował. Na spółkę z Kukizem. Ten drugi już bez pomocy Palikota, po prostu otworzył usta i było po wszystkim. "Polska Walcząca" wybiła się nawzajem (wczoraj podczas debaty oraz dzisiaj na konferencjach) Sprytni wojownicy..
A co do programu... Inteligentny jesteś. Ja sobie potrafię znaleźć program Palikota, Ty odszukaj sobie program Korwina.
Ja nie mówię, że się z nim zgadzam we wszystkim, ale kpienie z niego i robienie z niego wariata, to populizm na którym jadą fałszywi ludzie pokroju pani Olejnik pseudo "Stokrotka".
Smutne to, tym bardziej, że Palikot, w pewnym sensie, jedzie na tym samym wózku, bo także się robi z niego wariata i spłyca jego postulaty do poziomu antykleru i marychy. Czyż nie?
Ja nie mówię, że się z nim zgadzam we wszystkim, ale kpienie z niego i robienie z niego wariata, to populizm na którym jadą fałszywi ludzie pokroju pani Olejnik pseudo "Stokrotka".
Smutne to, tym bardziej, że Palikot, w pewnym sensie, jedzie na tym samym wózku, bo także się robi z niego wariata i spłyca jego postulaty do poziomu antykleru i marychy. Czyż nie?
A kim jak nie wariatem jest człowiek proponujący w środku Europy państwo z 19 wiecznym kapitalizmem? Ludzie z jakimkolwiek doświadczeniem życiowym szydzą z tego idioty. Chociaż, gdybyśmy nie przerabiali Hitlera to kto wie, może byłby dziś liderem sondaży.
Nie można darzyć szacunkiem człowieka który gardzi swoim elektoratem. Z osoby, która nie wie, czy kwota wolna jest podatkiem, na pewno śmieje się do rozpuku, a kucyk dalej na niego głosuje i wychwala pod niebiosa. To ewenement, ale widzę już zmierzch tego dziadka.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Kutwa, chłopcze, to nie są demotywatory. Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pokazuj przynajmniej, że jesteś debilem. Bo będzie mi przykro, że marnowałem czas na dyskusje z kimś, czyj intelekt najwyraźniej zawyżyłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum