Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 116 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Wielun
Wysłany: 2015-05-25, 11:36
Ktoś tutaj ma monopol na prawdę. Nie będę tego komentować. Zapoznaj się z materiałami, które wklejałem w innym temacie "Dlaczego nie zagłosuje ..." - zapraszałem do dyskusji na temat prawdziwości tych materiałów - nikt nie odpisał.
Materiały? Może miałyby jakąkolwiek wartość gdyby ktoś (ważny w stopniu większym niż znikomy) z opozycji zechciał się do nich odnieść. Wszyscy unikają, bo boją się procesów. Nie tak dawno były "resortowe dzieci" jakieś prawicowej gadziny i właśnie falą pozwów się te pomówienia skończyły.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2015-05-25, 19:12
Ludzie, którzy nie dojrzeli do demokracji, nie potrafią pogodzić się z porażką i winią za klęskę chociażby "liberalne media", ale przede wszystkim źródeł niepowodzeń upatrują w spiskach i fałszerstwach. Przerabialiśmy to zarówno kilka lat temu, jak i parę miesięcy wstecz. Kto jak kto, ale koleżka piszący wyżej powinien coś na ten temat wiedzieć...
Nawet wczoraj gościu, który słyszy krzyk mrożonych zarodków sugerował, że ciszę wyborczą przedłużono po to, żeby kręcić i gdyby wynik okazał się dla jego kandydata niekorzystny, to dzisiaj z pewnością od rana ujadałby w telewizyjnych studiach. Ale wygrał ten co powinien, czyli wszystko przebiegło prawidłowo.
Jeśli Duda obniży wiek emerytalny, opodatkuje odpowiednio bogaczy, dołoży hipermarketom, ulży pielęgniarkom, zatrzyma prywatyzację służby zdrowia, to dla mnie spoko, choć czym rajcują się wyznawcy Janusza Korwin-Mikkego, tego naprawdę nie wiem.
No i dotychczasowe dokonania PiS-u raczej nie nastrajają optymistycznie. Dość wspomnieć o senatorze Bieleckim czy progach podatkowych...
Wysłany: 2015-05-25, 20:32
Wy to chyba nadal nie rozumiecie, że można cieszyć się, że Komorowski przegrał i równocześnie nie popierać Dudy.
Ten ogólny "bul" dupy w Internecie i mediach, jest piękny. Widać co wychodzi z ludzi w pewnych momentach. Widać tą ogólną toleranjcję i poszanowanie poglądów większej połowy głosujących...
Pierwsze z brzegu, ta pycha, ta buta, oni jeszcze nie wiedzą dlaczego przegrali ...
Oni nadal nie rozumieją, że nadeszła zmiana, że młodzi już nie oglądają TV, nie boją się straszenia kimkolwiek, że Internet teraz zaczyna odgrywać pierwsze skrzypce i już nie tak łatwo manipulować. Pewnie nadal zastanawiają się, dlaczego przegrali, przecież byli tacy piękni, bogaci i super rządzili , a Polska to zielona wyspa...
Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 90 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Czarnożyły
Wysłany: 2015-05-25, 23:45
No to ja pozwole sobie do...ć do pieca :
Cytat:
W zamkniętych obwodach wyborczych utworzonych w aresztach śledczych i zakładach karnych Bronisław Komorowski uzyskał 82,7 proc. głosów, a Andrzej Duda - 14,8 proc. - dowiedziała się PAP w Centralnym Zarządzie Służby Więziennej.
Z danych CZSW wynika, że do głosowania w drugiej turze wyborów prezydenckich uprawnionych było 76815 osadzonych w aresztach i zakładach karnych. Do urn poszło 43506 z nich, czyli frekwencja wyniosła 56,6 proc.
Na Bronisława Komorowskiego głos oddało w niedzielę 35975 osadzonych (82,7 proc.), a na Dudę - 6419 osób (14,8 proc.). Głosów nieważnych oddano 1114 (2,6 proc.) - podała CZSW.
To mnie zmiażdżyło . Żeby w pierdlu "szukać" elektoratu to trzeba nisko zejść :banghead: A może to wynik innych czynników ? Po co złodziej ma się przejmować politykami :bigrazz:
.
Paradoksalnie to bardzo dobra wypowiedź. Zaowocuje w niedalekiej przyszlości .
Cytat:
W ciągu ostatnich 15 lat wydajność pracy w Polsce rosła znacznie szybciej niż w Czechach, na Węgrzech i Słowacji. Płace rosły dwa i pół razy wolniej. Tym, którym się nie udaje, udają się „na zmywaka” do Dublina albo Londynu. Niektórym się udaje. Niektórzy studiują na LSE (London School of Economics - red.]. Z nimi się spotykamy głównie. Jest fantastycznie. Ale niektórzy zaciskają zęby, i są źli. I wczoraj, i dwa tygodnie wcześniej, właśnie za to otrzymaliśmy od was czerwoną kartkę.
Ja się z tym nie zgadzam, ale rozumiem. A jeszcze bardziej bym to rozumiał, gdybyście to zrobili przez głosowanie na ustabilizowany lewicowe i prawicowe partie opozycyjne, a nie głosując na komedianta.
Wy to chyba nadal nie rozumiecie, że można cieszyć się, że Komorowski przegrał i równocześnie nie popierać Dudy.
Tak samo będzie w wyborach parlamentarnych. Pójdziecie głosować na Kukiza, a potem nastanie wszechwładza PiS z grajkiem jako koalicyjną przystawką. Dopiero będzie BUL. I to wszystko przez niewykształconych kretynów i naiwną młodzież.
Nie komentowałem wcześniej, bo nie było oficjalnych wyników, a mieli ogłosić zwycięstwo Jarubasa
Wybraliśmy sobie takiego prezydenta, na jakiego zasługujemy jako naród. Kimże ja jestem, żeby kwestionować wybór prawie 9 milionów Polaków?
Ta kampania pokazała, że jesteśmy bardziej europejscy niżby się nam zdawało. W miarę spójna i oparta na wszystkich możliwych narzędziach marketingowych kampania Dudy i niekonsekwentny i zbyt pewien siebie Komorowski. Polacy kupili dobrze zaprezentowany produkt. Kwaśniewski w latach 90-tych wygrał, bo jego kampanię prowadził Jacques Séguéla i wygrał, bo świadomie i skutecznie wykorzystywano marketing polityczny. To samo zrobił Duda, a w zasadzie Kaczyński, bo to jego głos nadal jest decydujący. Komorowski w tym zakresie zaspał, a kiedy zaczął działać było już za późno i te ruchy były widocznie nerwowe. Zlekceważył przeciwnika i to był ich główny błąd. Te wybory pokazują, jak mało dla wyborców znaczą poglądy kandydatów. Nie ma co wymyślać teorii o rosnącym buncie w narodzie, bo ile by nie narzekać, to ostatecznie trzeba przyznać, że żyje nam się lepiej niż 5-10-15... lat temu. Marudzenie o masowej migracji i rzekomej powszechnej nędzy to tylko propaganda, która ostatecznie zawsze obróci się przeciw tym, którzy ją głoszą. Bo co zrobi Kaczyński, żeby było nam lepiej? Ano, ostatecznie i tak to samo co platforma. Może rozda więcej zasiłków i ulg, ale to i tak z naszej kieszeni, a nie cudownie wypracowanych przychodów. Mam tylko nadzieję, że nikt nie zacznie dłubać przy gospodarce i pozwoli jej się rozwijać dalej bez żadnych dziwnych decyzji i zmian.
Co będzie w październiku? Albo PO się obudzi i pokaże zmianę, albo rośnie prawdopodobieństwo koalicji PiS i Kukiza (coraz bardziej podobnego do Samoobrony). Dla dobra Polski lepiej było by, gdybyśmy nie mieli powtórki z rozrywki, ale znając specyfikę obu ugrupowań - znów niestety skończy się na wielkiej awanturze i ponownych wyborach. Niestety do zwycięzców lub potencjalnych zwycięzców zawsze ciągną tabuny cwaniaków i karierowiczów, więc zarówno Kukiz, jak i PiS (który wyciął ze swoich szeregów większość charyzmatycznych działaczy) za jakiś czas skończą w atmosferze afer i przekrętów. A wtedy z czystym sumieniem będę wam mógł powiedzieć "A nie mówiłem?"
PS. Słyszałem, że Hofman wraca - ma być szefem CBA, prawda to?
Co będzie w październiku? Albo PO się obudzi i pokaże zmianę, albo rośnie prawdopodobieństwo koalicji PiS i Kukiza (coraz bardziej podobnego do Samoobrony). Dla dobra Polski lepiej było by, gdybyśmy nie mieli powtórki z rozrywki, ale znając specyfikę obu ugrupowań - znów niestety skończy się na wielkiej awanturze i ponownych wyborach. Niestety do zwycięzców lub potencjalnych zwycięzców zawsze ciągną tabuny cwaniaków i karierowiczów, więc zarówno Kukiz, jak i PiS (który wyciął ze swoich szeregów większość charyzmatycznych działaczy) za jakiś czas skończą w atmosferze afer i przekrętów.
To.
PO już skręca w lewo, bo widzi że katoland nigdy się do niej nie przytuli, a racjonalnych, trzeźwo myślących ludzi jest zbyt mało, by wygrać z ich pomocą wybory.
Wysłany: 2015-05-26, 07:55
mcdek napisał/a:
wojtas napisał/a:
Tak samo będzie w wyborach parlamentarnych. Pójdziecie głosować na Kukiza, a potem nastanie wszechwładza PiS z grajkiem jako koalicyjną przystawką. Dopiero będzie BUL. I to wszystko przez niewykształconych kretynów i naiwną młodzież.
Kolejny pokaz pogardy i buty ... zastanawiajcie się dalej, dlaczego dzieje się tak, a nie inaczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum