Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-11-11, 18:30
Ostatnio dostałem od znajomego newsa, że Wieluń i Gaszyn na "błysku" ma podłączać Margonet z ich prędkościami . Ucieszyłem się jak dziecko, zwłaszcza, że moja batalia o zmianę operatora jest po prostu chora i w związku z tym została już fajowo opisana na forum: http://forum.neostrada.in...hp?f=15&t=21424 .
Dzwoniąc do Margonetu, news się potwierdził z ich strony, zatem podobno w ciągu pół roku , żegnajcie kablowi faszyści, spadam...
Jeśli ktoś mógłby to jeszcze potwierdzić, byłoby super, a wtedy wraca przysłowie w nieco zmodyfikowanej formie "Gdzie dwóch (miernych molochów) się kłóci, tam trzeci (ze światełkiem) skorzysta"
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Dołączył: 10 Cze 2010 Posty: 107 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: INTERNET
Wysłany: 2016-07-12, 21:05
INTERNET ŚWIATŁOWODOWY JUŻ W WIELUNIU
Informujemy, iż w Wieluniu powstaje nasza sieć światłowodową budowana w technologii FTTH.
Pierwsi w Wieluniu z szerokopasmowego Internetu poprzez światłowód będą mogli korzystać mieszkańcu przy ulicach takich jak:
Wysłany: 2016-08-08, 20:51
Na chwilę obecną nie możemy podać konkretnych terminów.
Natomiast tak jak pisaliśmy wcześniej, będziemy informować na bieżąco o następnych etapach budowy sieci światłowodowej na forum jak również na naszej stronie Internetowej oraz na facebook'u.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2016-09-17, 11:51
MargoNet napisał/a:
Natomiast tak jak pisaliśmy wcześniej, będziemy informować na bieżąco o następnych etapach budowy sieci światłowodowej na forum jak również na naszej stronie Internetowej oraz na facebook'u.
Szkoda tylko że od roku zwodzicie informacjami, że niby instalacja maksymalnie za 3 miesiące i póki co nie widać konkretnego cennika z telefonem i TV. Bardziej uczciwe jest podawanie terminu "nie wiem, termin nieznany" niż obiecywać coś, czego nie możecie dotrzymać. Pomimo, iż mam wielki szacunek do Waszej firmy, takie działania nie wzbudzają entuzjazmu, zwłaszcza, że wielu potencjalnych użytkowników ma umowy terminowe z innymi operatorami i obiecanki bez pokrycia nie pozwalają na mądre zaplanowanie zakończenia umów.
Czy jest jakaś szansa/możliwość, by firma opublikowała pełny cennik swoich usług i mapę miasta z oznaczeniem potencjalnych podpięć w kolorystycznej hierarchii kolejności (pomijam już kwestię dokładnych terminów)?
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Wysłany: 2016-09-18, 10:14
jameswoo napisał/a:
MargoNet napisał/a:
Szkoda tylko że od roku zwodzicie informacjami, że niby instalacja maksymalnie za 3 miesiące i póki co nie widać konkretnego cennika z telefonem i TV. Bardziej uczciwe jest podawanie terminu "nie wiem, termin nieznany" niż obiecywać coś, czego nie możecie dotrzymać. Pomimo, iż mam wielki szacunek do Waszej firmy, takie działania nie wzbudzają entuzjazmu, zwłaszcza, że wielu potencjalnych użytkowników ma umowy terminowe z innymi operatorami i obiecanki bez pokrycia nie pozwalają na mądre zaplanowanie zakończenia umów.
Czy jest jakaś szansa/możliwość, by firma opublikowała pełny cennik swoich usług i mapę miasta z oznaczeniem potencjalnych podpięć w kolorystycznej hierarchii kolejności (pomijam już kwestię dokładnych terminów)?
Witam,
dlatego też widniej wyżej napisana informacja. Proszę zrozumieć, ale niestety przy takich inwestycjach kiedy m.in. wchodzimy na czyjąś infrastrukturę lub czyjś teren praktycznie nic nie zależy od nas, nie mówiąc tu już o ogromnej ilości papierologii niezbędnej do tego typu działań, bez której nie można nawet "kiwnąć palcem".
Wcześniejsze informacje o terminach były podawane na podstawie obietnic które my otrzymywaliśmy, niestety wszystko w dalszym ciągu się strasznie przedłuża. Gdyby zależało to tylko od wykonawstwa - już dawno byłoby to wykonane.
Cennik w najbliższym czasie zostanie opublikowany co do mapy - pomyślimy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum