Powiedzieli Ci z TPSA przed zawarciem umowy jaka będzie prędkość? Ja najpierw pytałem się znajomych jak to wygląda w rzeczywistości i dlatego dałem sobie spokój.
W Margonet możesz prędkość zmienić dowolnie podczas podpisanej umowy bez żadnych opłat na większą lub na mniejsza jak jest za mała.
Po dociągnięciu światłowodu do centrali w Białej (jakieś 4 lata temu?) zadzwonił konsultant i zaproponował neo. Monter nie wierzył że to w ogóle pójdzie po miedzianym drucie 8 km od centrali. Na początku była umowa 1mb i taka była, później 2 mb a realnie 1.6, teraz do 10 mb i max to było około 2.2
Dołączył: 10 Cze 2010 Posty: 107 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: INTERNET
Wysłany: 2014-10-28, 23:37
Niezmiernie miło jest nam poinformować, iż w Gminie Pątnów firma MARGONET S.C. rozpoczęła budowę światłowodowej sieci telekomunikacyjnej w jednej z najlepszych technologii na świecie - FTTH (Fiber to the Home – światłowód doprowadzany do domu).
Zapraszamy do zapisów na BEZPŁATNE UZBROJENIE DZIAŁKI/DOMU w przyłącze światłowodowe.
Więcej szczegółów na naszej stronie Internetowej www.margonet.pl
Wszelkie pytania prosimy kierować na adres mail: biuro@margonet.pl lub pod nr tel. 888 999 343.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 30 Postawił 1 piw(a) Skąd: Spod Wielunia
Wysłany: 2014-10-31, 12:20
Potwierdzam, obok mnie już szkielet światłowodu leci. Juz sie nie mogę doczekać przełączenia z WIFI na FTTH. Brawo dla MARGONET SC za innowacyjność. Zwłaszcza że inwestycja zlokalizowana jest w pogrążonej w letargu gminie Pątnów... BRAWO BRAWO BRAWO
Wysłany: 2016-03-06, 12:24
Rozwijamy w dalszym ciągu naszą sieć - również radiowo.
Z końcem lutego oddaliśmy do użytku 2 kolejne nadajnik w miejscowościach Nietuszyna oraz Dymek w gminie Ostrówek, które swoim zasięgiem obejmują inne okoliczne miejscowości.
Na mapie pokazujemy nowe nadajniki razem z sąsiadującymi innymi nadajnikami sieci MARGONET w danej okolicy.
Wysłany: 2016-07-12, 20:40
INTERNET ŚWIATŁOWODOWY JUŻ W WIELUNIU
Informujemy, iż w Wieluniu powstaje nasza sieć światłowodową budowana w technologii FTTH.
Pierwsi w Wieluniu z szerokopasmowego Internetu poprzez światłowód będą mogli korzystać mieszkańcu przy ulicach takich jak:
Witam. Mam pytanie do MargoNet. Czy w centrum Wielunia, ul. Śląska planowane jest w najbliższym czasie łącze światłowodowe?
Kiedy dostępna będzie u Państwa w ofercie telewizja i czy ona będzie dostępna tylko przez światłowód, czy też przez sieć radiową?
Ile wynosi u Was abonament za telefon VOIP?
PS. Podpisałem w ubiegłą środę u Państwa umowę na internet radiowy. Jak na razie jestem zadowolony z Państwa usług. Pozdrawiam.
do wodzu177
jeśli jest Pan naszym klientem zachęcamy do kontaktu poprzez eBOK - postaramy się w miarę możliwości odpowiedzieć na pytania. Odnośnie dalszej budowy sieci będziemy informować w późniejszym czasie.
Dziękuję. Wysłałem do Was wiadomość na EBOK.
Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Czy będąc obecnie na łączu bezprzewodowym 5ghz, to czy po wybudowaniu w mojej okolicy światłowodu będzie można przejść na światłowód w trakcie umowy, czy dopiero za 2 lata po końcu obecnej i podpisaniu nowej umowy?
Proszę o odpowiedź. Przyda się ona także pozostałym użytkownikom forum. Pozdrawiam.
Wysłany: 2016-08-08, 21:42
Tak, każdy z naszych klientów ma możliwość przejścia z łącza radiowego na światłowód nawet w trakcie trwania zawartej wcześniej umowy - pod warunkiem, że znajduję się w zasięgu sieci światłowodowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum