Ferbik, uwazasz ze osmieszasz mnie? Czlowieku sam sie osmieszasz.
Ten topic nie zostal zalozony chyba w tym celu.
Jezeli moge zaproponowac temat do rozmowy, to: Wasze ulubione drinki, szybkie przekąski, dania.
Ja sam uwielbiam Gin z toniciem plus cytrynka, albo Absynth (ten ziolowy posmak) a na szybka przekaske, chipsy z dipem czosnkowym/
Ja rozszerzylbym ten temat jesli chodzi o drinki - po prostu alkohol
Lubie piwko,
a jesli mam wymieniac z drinkow i nie tylko, to:
- Blue dream (nazwy sa rozne), ktore sklada sie z Blue Curacao, Malibu, wódki, soku ananasowego, soku pomarańczowego,
- Sheridans,
- Limoncini,
- gin z tonikiem i z wodka, i pare kropli wermuthu,
- martini czerwone z campari,
- gin z martini dry, martini bianco, soku z pomarańczy,
- wscieklego psa,
- tequille z cytrynka i sola... jak mi sie cos przypomni to dopisze.
Jesli chodzi o szybkie przekaski:
- rowniez chipsy z deepem z cacykami,
- krakersy,
- kebaba w chlebie pita,
- przysmak swietokrzyski,
- paluszki chlebowe
Dania:
- krokiety z kapusta i grzybami,
- ruskie pierogi,
- lasagne pomidorowe,
- pizza z oscypkiem i zurawina,
- flaki,
- makaron z jajkiem i boczkiem,
- spaghetti,
- sajgonki,
- skrzydelka z kurczaka z grilla na swoj sposob przyrzadzone
No to chyba tyle
Wysłany: 2005-08-02, 18:09
Kto wymyślił ten chory podpunkt w regulaminie forum na temat ortografii? To jest po prostu chore moim zdaniem, człowiek jest omylny i zdarzyć mu się zawsze może jakiś błąd, a o dysortografach już komplenie nie wspomnę, więc pomyślcie i zmieńcie ten zapis, bo jest bezsensu.
Ywis - spokojnie, ja jestem jak najbardziej za utrzymaniem tego podpunktu. Poprawianie może i wnerwia, ale nawet nie wiesz jak bardzo się przydaje na dyktanda i wypracowania W końcu nie zaprzeczysz temu, że kiedy Cię ktoś poprawi to przyswajasz sobie poprawną formę
Nie zaprzeczę, ale mnie się to na dyktanda, etc rzeczy nie przyda Fakt, może Tobie jak najbardziej. A jak będę miał napisać jakiś list, czy coś podobnego, to od czego są słowniku w domu?
[ Dodano: 2005-08-02, 19:22 ]
Ywis - nigdy za wiele nauki w tym wypadku znajomości pisowni
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-02, 18:23
I tak wiem, że Ja jeden nic nie (słowo wymoderowano) jeśli chodzi o regulamin, ale dla mnie to jest idiotyzm i nic więcej! Wszystko co chciałem na ten temat powiedzieć i Marta jak może, to już tego nie komentuj, może uda Ci się obejść
Słowniki może i są, ale kto z nich korzysta?:P Nie zmienia to faktu, że piszesz formę, która Ci się wydaje poprawna, bo chyba rzadko masz problem z wyborem? Przykładowo zrobiłbyś podobnie w jakiejś formalnej treści, a tu okaże się, że forma jest nie taka jaką byś chciał.
Nawiasem mówiąc, powtórzę - ja nie mam nic przeciwko poprawianiu, mimo że mnie również wnerwia jak mnie poprawiają :)
No więc może zaczniesz korzystać ze słowników, to wtedy nikt nie będzie Cię poprawiał...
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-02, 18:28
MaRtUsIcAaA napisał/a:
ywis napisał/a:
Marta jak może, to już tego nie komentuj
Każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii...
Hm. No zgadzam się z Tobą, ale jak zauważyłem, to zawsze masz dużo do powiedzenia, ale to dobrze, na plus dla Twojej osoby, widać że będziesz przedsiębiorczą osobą
MaRtUsIcAaA napisał/a:
No więc może zaczniesz korzystać ze słowników, to wtedy nikt nie będzie Cię poprawiał...
Korzystam w przeciwieństwie do Ciebie
Jak zmienią podpunkt na forum o ortografii, to będę siedział w słownikiem przy komputerze i pisał poprawnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum