Dzisiaj był kolejny rajdzik.
Najpierw szlakiem EWI 4 (długość 68 km licząc z Wielunia)
Wieluń - Gaszyn - Kadłub - Kocilew - Ożarów - Banasie - Słoniny - Motyl - Wróblew - Grześlaki - Toplin - Skomlin - Wichernik - Mokrsko - Komorniki - Psiuchy - Ożarów - Krzyworzeka - Turów - Wieluń,
później jeszcze traska na Kamion, powrót przez Krzeczów, Drobnice, Kraszkowice.
W sumie zrobiłem dzisiaj 115 km w 6 godzin i 20 minut, średnia prędkość to 18.1 km/h
Dużo jazdy po trudnym terenie, pod wiatr, piachami.
Na 15 ostatnich kilometrów zósemkowałem tylne koło i musiałem praktycznie popuścić tylni hamulec, bo się jechać nie dało W poniedziałek do centrowania
Poniżej foty z dzisiaj
1. Wiatrak w Kocilewie
2. Bocianie gniazdo w Dobijaczu
3. Glinianka w lesie między Banasiami a Słoninami
4. Robert nad glinianką
5. Samotne drzewa między Motylem a Wróblewem
6. Pięknie zachowana chata kryta strzechą we Wróblewie
7. Wróblew. Matka i ojciec bociany siedzące na 2 pierwszych słupach, 4 młode w gnieździe na ostatnim słupie
8. Jeden z bocianich rodziców. Wróblew
9. Zabytkowy spichlerz w Skomlinie
10. Widok na Komorniki spod lasu
11. Widok na drogę Ożarów - Komorniki
12. Wyjazd z Ożarowa szlakiem EWI 1 w stronę Krzyworzeki
13. Jeden z najwyższych punktów wysokościowych w regionie - przy przyczółku Brzeziny
14. Droga Krzyworzeka - Turów. Warunki fatalne: pod górkę, piaszczyście i pod silny wiatr.
15. A to już Kamion. Przeprawa przy rzece do Krzeczowa
16. Cały peleton (prawie - oprócz mnie) w okazałości
17. Odpoczynek w ośrodku Kalina w Drobnicach
18. Powrót lasem - szlakiem EWI 2 z Drobnic na Kraszkowice
19. Kawałek mojej kierownicy
20. Przerwa na oddanie płynów - za Kraszkowicami, przed Wierzchlasem
21. Ostatni przystanek w Rudzie na hmm... przystanku
1,2, 10, 11, 13 są jak dla mnie rewelka
Ze zdjęć wynika, że rajd był ciekawy (krajobrazy) i trudny (warunki atmosferyczne). Ale jak zwykle nieustraszony Ferbik i jego koledzy dali radę
Pozdrowienia dla Was
Rower dałem do serwisu. Wymiana szprychy, centrowanie tylnego koła, wymiana suportu Jutro znowu będę odkrywał bezdroża Wielunia i okolic
UWAGA!!!
W SOBOTĘ szykujemy się na rajdzik, którego szczegóły TUTAJ, a
w NIEDZIELĘ chcę Was zabrać na rezerwat Szachownica za Parzymiechami. Kto chętny, proszę się deklarować
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum