BTW. Co do TVN Meteo, to sam zadaję sobie to pytanie, myślę, jedak że przerwa w nadawaniu tego kanału nie jest spowodowana winą TVK.
A tak swoją drogą, na stronie TVK nie ma o tym najmniejszzej wzmianki.
O ile mi wiadomo to chyba spowodowane jest to na szczeblu troszke wyzszym niz nasza kablówka.Mianowicie platforma cyfrowa Polsatu nie dogadała się z ITI ( TVN,TVN Style,Meteo,Turbo e.t.c ).Tak slyszalem. Nie wiem ile w tym prawdy...
Od 8 sierpnia w ramach testu wprowadzone zostają zmiany w działaniu serwera proxy: prędkość w godzinach od 00:00 do 8:00 nie będzie zmniejszana po przekroczeniu ustalonego limitu. Godziny i zakres testu mogą zostać zmienione.
Więcej informacji o połączeniach przez serwer proxu:
Ważne: serwer proxy działający w sieci TVK-WSM skonfigurowany jest w specyficzny sposób:
- dzięki osobnej przepływności na połączenia z proxy możliwe jest pobieranie niewielkich porcji danych (takich jak strony www) z większą prędkością. Po przekroczeniu pewnego limitu ilości pobranych danych w jednostce czasu (np. przy pobieraniu pliku o objętości większej niż ok. 4MB) prędkość pobierania zostaje ograniczona - uwaga: aktualnie ograniczenie to działa tylko w dzień; w godzinach od północy do 8:00 prędkość nie jest zmniejszana. Gdy pobieranie zostaje zakończone "zapas" przepustowości zostaje odbudowany i pobieranie stron www odbywa się z większą prędkością.
Celem takiej konfiguracji było przyspieszenie przeglądania www. Jeśli chcą Państwo pobierać duże pliki z www proponujemy wyłączyć na chwilę proxy lub użyć osobnego programu wspomagającego pobieranie plików (takiego jak GetRight, Flashget), który będzie łączył się z Internetem bezpośrednio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum