Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-07-29, 12:57 Kostka obok Tęczy???
Mam pytanie. Zastanawia mnie, dlaczego do tej pory nie ułożono kostki obok tego gargamela - Tęczy (od strony fontanny rzecz jasna). W wielu innych miejscach jest, w tym o wiele mniej reprezentacyjnych, a tutaj nic. Wie może ktoś dlaczego?
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Nie tylko kostki brakuje koło Tęczy, ale w innych częsciach miasta też, chodz by na ul. sieradzkiej która w znacznej częsci też jest wizytówką naszego miasta.
I tu widać poraz kolejny że nasze władze myślą zupełnie od innej strony
To pytanko do naszego burmistrza. Kostki nie ma także na rogu kaliskiej koło warzywniaka i komisu. Właściciele cały czas walcza o to ale bez skutku. Jest o tym artykuł w kulisach.
Ratusz to wizytówka miasta przecież, więc od czegoś musieli zacząć.
Myślę, że kostka brukowa tuż przed Rossmannem też kiedyś się pojawi, tylko ciekawe kiedy i za której kadencji...
Wysłany: 2006-07-30, 09:18
przecież nie da się zrobić wszystkiego od razu, w parku alejki wypiękniały
Zgadza się Ryfka, trzeba przyznać, że nasz park miejski zaczął wyglądać w końcu dostojnie, z czego nie ukrywam jestem zadowolony.
Myślę, że sukcesywnie kostka zastąpi wszędzie stare zdezelowane płyty chodnikowe.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2006-09-18, 05:02
Nie wspomnę o ulicy Zamenhofa i Reformackiej, Planty, mury a chodzi się jak przed wojną ,szczególnie to nieszczęsne drzewo przed Metalowcem ,chodnik jest tak zwichrowany ze nie ma mowy o przejechaniu wózkiem.
Powinni jeszcze zrobić ulicę POW... Przecież po deszczu tam sie nie da iść tak żeby nie zostac zbryzganym. Nie mówiąc już że idzie sobie nogi połamać na tych chodnikach z gównobetonowych płyt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum