Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-08-19, 13:16 Biedni rolnicy z Kółek rolniczych...
Za interia.pl:
Szefowie kółek rolniczych dostali ekskluzywne karty kredytowe Diners Club i narobili długów na ponad 330 tys. zł - czytamy w "Gazecie Wyborczej"
....
Według Diners Club pięć osób ze ścisłego kierownictwa związku zadłużyło się na łączną kwotę 144 tys. zł (w tym Serafin na ponad 52 tys. zł). W związku z wydaniem karty Travel Account (na pokrycie kosztów podróży służbowych) dług wyniósł 189 tys. zł - informuje dziennik.
Pozew przeciwko kółkom trafił do warszawskiego sądu. Diners Club wygrał proces, ale komornik z nakazem płatniczym nie dostał ani grosza. Okazało się, że związek pod przewodnictwem Serafina dorobił się ponad milionowego zadłużenia i ma aż 20 wierzycieli z wyrokami sądowymi. "Nie ukrywam, że podobnie jak wiele organizacji i instytucji popadliśmy w przejściowe kłopoty finansowe" - przyznaje Władysław Serafin.
A potem walczą o pieniądze dla biednych rolników. Ale szczególnie rozbawiła mnie fragment "przejściowe problemy finansowe" Biorąc pod uwagę, że 20 wierzycieli ma już wyrok to już musi jednak trochę trwać. Więc teraz dofinasujemy z budżetu rolników, żeby Ci mogli zapłacić składki do Kołek Rolniczych, żeby pna prezes Serafin mógł spłacić długi...
Ja czytam takie i tym podobne historie to nasuwa mi się pewna myśl, mianowicie 'chłop pozostanie zawsze chłopem' nawet mając wielką fortunę, choć w tym przypadku to nie adekwatny argument.
Słoma z butów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum